Veh: Neću stajati na putu Džekine karijere

Odlazak "dijamanta" sve bliži

Veh: Neću stajati na putu Džekine karijere

Edmir Škorić

Trener Wolfsburga Armin Veh u razgovoru za Eurosport kazao je kako neće stati na put karijere bosanskohercegovačkog reprezentativnog napadača, Edina Džeke. No, klub koji želi našeg "dijamanta" mora platiti iznos koji piše u ugovoru.

Jučer je Edin Džeko za La Gazzetta Dello Sport izrazio ponovo želju da pređe u Milan, budući da je to klub za kojeg navija od malih nogu. Istina, koliko Džeko želi na San Siro, toliko sa San Sira njega žele, pa možda i više.

Wolfsburgov trener, Armin Veh, otkrio je danas kako neće stajati na putu Džeki da pronađe neki bolji angažman u svojoj karijeri, poslije tri provedene sezone u gradu automobila.

"Činjenica je kako je on u mogućnosti otići ako se klub koji ga želi spremi platiti dogovoreni iznos u ugovoru", kazao je Veh za Eurosport, te dodao:

"Ovaj iznos novca stavio bi nas u poziciju da ga zamijenimo sa igračem koji ima usporedive kvalitete kao Edin."

Sad su na potezi čelnici Milana, ili čak Manchester Uniteda i Cityja, obzirom da se pojavilo interesovanje iz Engleske za prvim strijelcom naše reprezentacije u ovim kvalifikacijama. Ko voli, nek izvoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.