Veh: Vjerujem u Ibiševića, vrijeme je da odigra bitnu ulogu

Trener Stuttgarta

Veh: Vjerujem u Ibiševića, vrijeme je da odigra bitnu ulogu

Armin Veh je po okončanju Bundeslige preuzeo ekipu Stuttgarta sa kojom je 2007. godine osvojio šampionsku titulu.

Nakon što je Stuttgarta u finišu prošle sezone spašavao svoj bundesligaški status, u ovoj Švabe žele puno više pa su za kormilo vratili čovjeka koji je sa klubom iz "grada automobila" napravio posljednji veliki uspjeh.

"Ovdje se osjećam sjajno. Nisam stranac, ovdje sam kao kod svoje kuće", rekao je Veh koji je priznao da je planirao pauzirati, ali o tome da odbije ponudu Švaba nije razmišljao ni tren.

"Naravno da sam donio neke odluke na osnovu nekih osjećanja koja me vežu za ovaj klub. Shvatio sam u svemu da je Stuttgart klub u kojem ima mnogo toga pozitivnog. Ima tradiciju, dobro je organizovan, u ovom regionu predstavlja nešto. Ima tu potencijala za razvoj, a za to sam itekako raspoložen", kaže u intervjuu za Bild novi trener Vedada Ibiševića.

Bh. reprezentativac koji se u finišu sezone našao u nemilosti holandskog trener Huuba Stevensa bio je neizostavna tema.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Vjerujem u Ibiševića, mislim da je vrijeme da odigra jednu jako bitnu ulogu. Timu Wernera vidim u ulozi centralnog napadača. Ubijeđen sam da može postati vrlo kvalitetan igrač", rekao je Veh, koji je na kraju konstatovao da plasmani Stuttgarta u posljednje četiri sezone nisu nikako zadovoljavajući.

Švabe su u posljednje četiri sezone bili dva puta dvanaesti, jednom šesti i jednom petnaesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.