Vela "potukao" Zlatana u izboru za MVP-ja!

Meksikanac dobio većinu glasova

Vela "potukao" Zlatana u izboru za MVP-ja!

Nakon sezone u kojoj je oborio nekoliko rekorda, ofanzivac LAFC-a Carlos Vela je dobio nagradu za MVP-ja MLS lige.

Vela je konkurenciju "potukao do koljena" jer je osvojio čak 69% glasova u izboru za nakorisnijeg igrača regularnog dijela sezone.

Inače, on je u sezoni 2019 postavio rekord po broju postignutih golova. Tako je regularni dio sezone završio sa 34 gola na 31 nastupu. Sa prosjekom od 1.10 golova po utakmici postavio je još jedan rekord.

Također, Vela je završio treći na listi najboljih asistenata, sa 15 asistencija. Tako je direktno učestvovao u 49 golova, što je također rekord MLS-a.

Meksikanac je, kao što je već rečeno, ubjedljivo stigao do titule MVP-a, a najjaču konkurenciju su mu predstavljali konkurenti u utrci za najboljeg strijelca - Zlatan Ibrahimović (LA Galaxy) i Josef Martinez (Atlanta United) koji je bio MVP za prošlu sezonu.

Ibrahimović je dobio nešto više od 14% glasova, a Martinez blizu 7% glasova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi