Velagić: Veležu se nudi mnogo trenera

Alispahić jedan od kandidata

Velagić: Veležu se nudi mnogo trenera

Rukovodstvo Veleža u narednim danima trebalo bi imenovati novog šefa stručnog štaba, koji će na klupi mostarskog tima naslijediti Nedima Jusufbegovića. 

Među potencijalnim kandidatima spominje se i ime Kemala Alispahića, ali sportski direktor Admir Velagić u razgovoru za SportSport.ba kazao je da kontakt sa 50-godišnjem stručnjakom još uvijek nije ostvaren. 

"Veležu se trenutno nudi mnogo trenera, a jedan od kandidata je i Kemal Alispahić. Mi još uvijek nismo ostvarili kontakt sa Alispahićem, jer želimo razmisliti šta je u ovom trenutku najbolje za Velež i koji profil trenera nam je potreban", kazao nam je Velagić, koji se potom osvrnuo na ostavku Jusufbegovića.

"Na čelu sa Jusufbegovićem mi smo protekle sezone ostvarivali dobre rezultate i to nam je dalo za pravo da možemo razmišljati na duže staze. Međutim, u posljednjim utakmicama nismo imali sreće, primali smo golove iz naših grešaka i Jusufbegović više nije želio ostati. Velež svom već sada bivšem treneru želi sve najbolje u nastavku karijere i zahvalni smo mu na onom što je dosad uradio za Velež", dodao je sportski direktor mostarskog tima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom da je Alispahić jedino poznato ime kada su u pitanju kandidati za trenera Veleža, podsjetit ćemo da radi se o stručnjaku koji je tokom dosadašnje trenerske karijere vodio Zvijezdu, Željezničar, Sarajevo, Jedinstvo, Al Itihhad, Sabu Battery, Ravan Baku, Mughan, te selekciju Tadžikistana. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.