Veldin Karić kao vino: Ima 45 godina, a i dalje postiže spektakularne golove

Ikona Varteksa

Veldin Karić kao vino: Ima 45 godina, a i dalje postiže spektakularne golove

E. Čaušević

Legendarni 45-godišnji fudbaler Veldin Karić i dalje je aktivan jer nastupa u dresu Varteksa.

Karić je ponikao u sarajevskom Željezničaru gdje je nastupao kao junior, a onda je 1992. godine prešao u Vojvodinu. U svojoj karijeri najbolje dane proveo je igrajući za Varteks čiji je i danas član.

Iako ima već 45 godina on ne želi da okači kopačke o klin, te oduševljava tamošnju javnost igrama na terenima četvrte HNL lige.

Bivši Željin napadač našao se u centru pažnje i ovog vikenda jer je postigao spektakularan gol u pobjedi njegovog tima na gostovanju kod Podravine rezultatom 3:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Varteks dijeli prvo mjesto s Poletom i bore se za ulazak u treći rang hrvatskog fudbala. Karić je u svojoj karijeri upisao tri nastupa za selekciju Hrvatske, a između ostalih igrao je za Torino, Lugano, Dinamo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi