Velež bez bijele zastave ide na Grbavicu

Rođeni trenirali pred Željezničar

Velež bez bijele zastave ide na Grbavicu

Igrači Veleža odradili su trening pred gostovanje Željezničaru utakmica koja se igra u okviru petog kola BH Telecom Premier lige BiH, a koja je na rasporedu u nedjelju, u 17.00.

Velež nakon prva četiri kola ima samo tri boda i atmosfera oko kluba nije nimalo dobra. Navijači su nezadovoljni i traže promjene, a gostovanje Željezničaru sigurno ne dolazi u dobrom trenutku, s obzirom na trenutnu formu obje ekipe, ali i nakon svega ovog što se izdešavalo nakon zadnjeg meča između Širokog i Željezničara.

Trener Veleža, Muharemović, na raspolaganju je imao skoro  sve igrače, u odnosu na zadnju utakmicu opet je u kadru Janković, a jedini koji imaju probleme sa povredom su Zec i  Barišić, koji je pod upitnikom za meč. Uslovi za treniranje su bili idealni, malo je vrućina popustila, i sve misli su okrenute ka što boljem nastupu na Grbavici.

Trener Željezničara, Milomir Odović,  bio je  vidno nezadovoljan nakon susreta protiv Širokog i sigurno da će povratak na pobjednički kolosijek tražiti protiv Veleža, što će još više otežat posao ekipi koju vodi Muharemović, i kojem će ovo biti prvi put da na Grbavicu dolazi kao protivnik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željo i Velež su u prošlosti odigrali 114 zvaničnih utakmica u raznim takmičenja, međutim, ako posmatramo samo Bh ligu, odigrane su 34 utakmice. Željo ima 22 pobjede, 5 remija, a Velež ima 7 pobjeda. Na Grbavici, Velež nema dobar skor, s obzirom da je u 17 mečeva, Željo slavio čak 16 puta, uz samo jedan remi, i to u sezoni 2006/2007, nakon što se Velež vratio u društvo najboljih, bilo je 1:1.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.