Velež bez Haurdića, Škahić pod upitnikom
Foto: FK Željezničar

Rođeni i dalje kroje vrh tabele

Velež bez Haurdića, Škahić pod upitnikom

Situacija je slična prošlosezonskoj. Željezničar je tada doputovao u Mostar kao ekipa koja se bori za naslov a Rođeni su sa druge strane odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni. Slavili su pobjedu rezultatom 4:2, a titulom se na kraju okitio Zrinjski.

Danas je opet Željezničar kandidat za naslov, ima samo bod manje u odnosu na prvoplasirano Sarajevo. Velež je trenutačno sedmi. Ovog proljeća se nije naosvajao bodova, ali je uspio zagorčati život Sarajevu i Širokom Brijegu, dok je Zrinjski izvukao bod u sudijskoj nadoknadi.

Sada je na redu duel starih rivala Veleža i Željezničara, klubova koji su kroz svoju historiju odigrali veliki broj važnih, značajnih, ali i dobrih utakmica. Domaći sastav nije pod imperativom, a rezultati su pokazali da je tada najopasniji.

"Za nas se nije ništa promjenilo u odnosu na prošle mečeve. Željezničar sigurno ima veliki imperativ i pobjeda im donosi mnogo. S druge strane mi idemo na pobjedu i Željo će morati igrati sa 120% mogućnosti ako misli osvojiti i bod. Mi ih izuzetno respektujemo. Riječ je o mladoj ekipi, koju vodi iskusni stručnjak Milomir Odović. Pružit ćemo borbenu i angažovanu igru i nadam se da će utakmica zadovoljiti gledaoce. Želimo da bodovi ostanu u Mostaru", rekao je šef stručnog štaba Veleža, Adnan Dizdarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pod upitnikom je nastup Ibrahima Škahića, dok će zbog kartona utakmicu propustiti Denis Zvonić. Trener Rođenih također zbog povrede neće moći računati na Anesa Haurdića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.