Konfuzija na terenu: Nije ofsajd, penal je, pa na kraju ipak ofsajd

Na susretu Veleža i Borca

Konfuzija na terenu: Nije ofsajd, penal je, pa na kraju ipak ofsajd

E. Čaušević

Velež i Borac igraju trenutno u Mostaru derbi 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na stadionu Rođeni vidjeli smo zaista nevjerovatnu situaciju na startu utakmice.

Rođeni nisu mogli ni zamisliti bolji početak utakmice jer su već u šestoj minuti uspjeli da dođu do prednosti protiv Borca.

Pršeš je centrirao s desne strane, Lauš je na drugoj stativi i vraća loptu pred gol Borca. Lopta se nekako sretno odbila do napadača Veleža koji matira golmana banjalučkog kluba i pogađa za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Pet minuta kasnije vidjeli smo zaista nevjerovatnu scenu na terenu, a u centru pažnje bile su sudije ovog suseta.

Naime, u 11. minuti nastala je prava konfuzija. Nakon jedne akcije Borca udarac je uputio Mrkaić, a nakon toga jedan od igrača Veleža loptu uzima u ruke nakon odbrane Hadžikadića. Zašto je to uradio? Da li je možda čuo sudijski zvižduk, ili je mislio da je pomoćnik pokazao nedozvoljenu poziciju, vjerovatno samo on zna.

Pomoćni sudija u prvi mah nije digao zastavicu, činilo se da će Bandić pokazati na bijelu tačku, ali par trenutaka kasnije pomoćnik je ipak signalizirao ofsajd.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaista nevjerovatna situacija na meču Veleža i Borca i konfuzija koju na fudbalskim terenima baš ne viđamo tako često.

Opšti je dojam, bar prema ponovljenom snimku, da nedozvoljene pozicije nije bilo, te da su gosti oštećeni za penal. No, bilo kako bilo, o ovoj situaciji će se još dugo pričati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baboisback
Jel moguce da i Borac bude ostecen...haha
7 2
Noname992
Navijač sam Veleža ali ovo je penal, pomocnik nista ne signalizira igrac veleza hvata loptu u ruke
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi