Borba za Evropu: Poznati sastavi Veleža i Borca
FOTO: A. Čaušević

Duel počinje u 18 sati

Borba za Evropu: Poznati sastavi Veleža i Borca

H. Zilić

Nastavlja se 29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje je raspoređeno na četiri dana. Ovaj ponedjeljak očekuje nas još jedan derbi u kojem će Velež dočekati Borac u vrlo bitnoj utakmici za plasman u Evropu posebno za Rođene.

Utakmica na stadionu Rođeni počinje u 18 sati i sigurno nas očekuje dobar fudbal.

Velež bi pozitivnim rezultatom prestigao Željezničar, a mogao bi i ponovo biti na četvrtom mjestu ispred Širokog Brijega.

Rođeni imaju 41 bod, Željezničar 42, a Široki Brijeg 44 boda. S tim da i Željezničar sutra protiv Igmana igra svoju utakmicu 29. kola.

U slučaju da sezonu ne završe među četiri tima u prvenstvu, Velež će do Evrope probati doći preko Kupa gdje igraju finale protiv Zrinjskog. Ipak u mostarskom klubu žele da kroz prvenstvo završe pitanje Evrope, a za tako nešto trebaju pozitivan rezultat večeras protiv Borca.

Sa druge strane Borac je drugoplasirani sa 52 osvojena boda i pozitivan rezultat u Mostaru znači skoro i objezbijeđenu Evropu naredne sezone.

Oglasi

U narednom kolu u derbiju Borac dočekuje Sarajevo koje je u formi tako da će sigurno gledati da neporaženi napuste Mostar.

Sve navedeno obećava dobru utakmicu, a poznati su i sastavi timova.

VELEŽ: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Lauš.

BORAC: Ćetković, Jurilj, Ninković, Mrkaić, Predragović, Vojnović, Lagundžić, Lazić, Kulašin, Račić, Piščević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija večerašnjeg duela u Mostaru je Antoni Bandić iz Gruda, pomoćnici su Damir Lazić iz Brčkog i Radosav Kačavenda iz Gradiške.

Četvrti arbitar večeras je Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
Forzza naši crveni ale ale ale ale, nakopitam Vole!!
3 0
nakopitam
Miletovi cetalji i coviceva magaRAd. Nek popuse jedni drugima kite
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi