Mostarski Rođeni pozivaju na povlačenje iz Saveza, Zeljković tvrdi da mu prijete smrću
FOTO: A. Ćaušević

Ne smiruju se strasti

Mostarski Rođeni pozivaju na povlačenje iz Saveza, Zeljković tvrdi da mu prijete smrću

Haris Zilić

Ne smiruju se strasti na realciji FK Velež - NFSBiH nakon nemilih scena u Mostaru kada su navijači Veleža nezadovoljni suđenjem utrčali na teren i prekinuli meč protiv Borca.

Utakmica je regsitrovana 0:3 u korist banjalučkog tima, a Velež je žestoko kažnjen.

Povodom pomenutih događa saopštenjem se oglasIlo UG Mostarski Rođeni, a saopštenje prenosimo u cijelosti.

"Svjedočili smo u prethodnim mandatima kriminalu unutar redova F/NSBiH. Podsjetimo da su predsjednik Munib Ušanović kao i njegovi jataci iz F/NSBiH osuđeni, te su im određene zatvorske kazne. Sve te nečasne radnje nisu prolazile bez Sudijske mafijaško kriminalne organizacije. Danas je na djelu ista rabota, samo s drugim ulogama i akterima.

Pokušava se već mjesecima podmetnuti noga svemu što predstavlja napredak BiH Fudbala. Velež je samo predanim radom, zalaganjem, krvlju i znojem, izborio svoje nastupe u takmičenjima Evropskih liga. Vico Zeljković, inače poznat kao Banjalučki Arkan, uradio je sve što može, da BiH publici omrazi reprezentaciju BiH.

Po prvi puta u historiji, izrečena je kazna jednom klubu, te njegovom predsjedniku, a sve to prije nego je zasjedala disciplinska komisija F/NSBiH. Prvi moralni potez povukao je proslavljeni fubdaler FK Velež, Sead Sejo Kajtaz podnijevši ostavku na funkciju koju obnaša u F/NSBiH.

Oglasi

Ne želi učestvovati u namještanju igara za FK Velež, ne može Sejo učestvovati u kriminalnim radnjama u F/NSBiH.

Pozivamo sve časne ljude, sve one koje misle na dobrobit i prosperitet BiH Fudbala, da slijede moralni čin kolege Kajtaza, te da povuku mandate koje imaju u F/NSBiH", stoji u saopštenju.

Na drugoj strani u Banjoj Luci predsjednik NFSBiH Vico Zeljković je rekao kako mu stižu prijetnje srmću, ali i druge stvari, međutim da se ne boji i nastavit će raditi svoj posao kako treba.

"Od juče sam dobio na desetine prijetećih poruka i naravno da ću to sve da prijavim MUP-u. Prijete mi ubistvom i raznim glupostima, a mogu samo da kažem da se ne bojim i da me to neće pokolebati i da ću u budućnosti raditi kako treba", rekao je Zeljković, a prenosi Mondo. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U cijelu stvar sve više se miješa i politika, a mediji se polariziraju na "naše" i "njihove".

Još uvijek se čeka i zasjedanje Komisije koja će ocjeniti suđenje i nelogično je kako su Komitet za takmičenje i Disciplinska komisija koje su izrekle kazne Veležu sazvane po kratkom postupku, dok Komitet za suđenje još nije najavio sjednicu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Ide li vicko kroz lendavu ? Pitam za prijatelja .
32 5
block123
Polako vicko otkucaje ti vrijeme , sam si kriv . Udario si na instituciju a to nije dobro jer si mis mekinjas .
30 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi