Gdje će Velež igrati domaće utakmice: Tri grada najrealnija opcija
FOTO: A. Čaušević

Stadion "Rođeni" suspendovan

Gdje će Velež igrati domaće utakmice: Tri grada najrealnija opcija

H. Zilić

Vandredno deseto kolo Premijer ligi BiH ostat će upamećmo i po nemilim scenama u Mostaru.

Navijači Veleža su utrčali na teren u meču protiv Borca, utakmica je prekinuta i regsitrovana rezultatom 0:3 za aktuelne prvake Bosne i Hercegovine.

Sve je imalo za posljedicu kažnjavanje mostarskog kluba sa tri boda oduzimanja, šest mečeva suspenzije domaćeg stadiona, novčana kazna u iznosu od 10.000 KM, te suspenzijom njihovog predsjednika Šemsudina Hasića u trajanju od dvije godine.

Rođeni će biti lišeni podrške svojih navijača na domaćim utakmicama protiv Zrinjskog, Radnika, Širokog, Željezničara, Tuzle City i prvog domaćeg meča u trećoj trećini prvenstva, a pomenute mečeve Velež će igrati van Mostara, tačnije morat će igrati 100 kilometara dalje od stadiona Rođeni.

U ovoj situaciji, tri grada se postavljaju kao najrealniji izbor za Velež. Prva opcija je da Rođeni ne napuštaju Hercegovinu i svoje utakmice igraju u Trebinju na stadionu Police, koji je oko 115 kilometara udaljen od Mostara.

Kada spominjemo Hercegovinu zbog pomenute kilometraže otpadaju Posušje, Široki brijeg, Gabela i Konjic.

Oglasi

Velež je evropske utakmice igrao na Grbavici, pa nije isključeno da i šest utakmica kazne odrade u našem glavnom gradu. Pored Grbavice i stadion "Asim Ferhatović Hase" jedna je od opcija za Rođene.

Zbog blizine, ali i infrastrukture, realna opcija za Velež je i Zenica, tačnije stadion Bilino polje. Čelik igra utakmice u Drugoj ligi FBiH - Centar, a Rođeni bi mogli premijerligaške mečeve igrati u Zenici.

Još neki stadioni su u opticaju, kao onaj u Doboju kod Kaknja, ali tu ne mogu igrati večernje utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta će biti konačna odluka, odnosno gdje će Rođeni igrati domaće mečeve saznat ćemo u narednim danima.

Nakon oduzimanja tri boda Velež je sada deveti tim na premijerligaškoj tabeli sa isto toliko osvojenih bodova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Savez napolje
30 2
Eduard
Sad je prilika da vrate Bijeli Brijeg koji im i pripada. Dosta su otimaci stadiona igrali na njemu
28 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi