Dudić: Prva pobjeda u Evropi, i ako Bog da neće biti zadnja, siguran sam u to

Velež pobijedio Coleraine

Dudić: Prva pobjeda u Evropi, i ako Bog da neće biti zadnja, siguran sam u to

Endin Čaušević

Velež je večeras na Grbavici pobijedio Coleraine sa 2:1 u utakmici prvog pretkola Konferencijske lige.

Rođeni su loše otvorili meč jer je Coleraine poveo sa 1:0 već u devetoj minuiti preko Dohertyja, ali Velež je do kraja meča stigao do preokreta.

Junak je bio Brandao koji je u dva navrata bio siguran s bijele tačke, te je donio Veležu pobjedu od 2:1.

Nakon utakmice izjavu za Face TV dao je trener mostarskog kluba Feđa Dudić.

"Nažalost, nekada možeš upozoravati na neke stvari, ali ovaj gol što su danas dali preko Dohertyja ovako daju stalno golove. Imate snimke pa vidite. Duga lopta, odbijena i onda natrči Doherty što smo upozoravali od samog početka. Ali, Bože moj. Drago mi je da smo pobijedili. Potpuno zasluženo, bilo bi zaista šteta da je protivnik iz jednog šuta došao do nekog rezultata", rekao je Dudić i nastavio.

"Iako smo dali golove iz penala mogli smo puno više iz igre. Žao mi je malo kada su oni dobili crveni karton, pokušao sam izmjenama da dobijemo nešto, ali nismo uspjeli. Vidjeli ste kako su zadržavali vrijeme. Svaki kontakt je bilo ležanje, grčevi, aut i remeti ti igru. Ali ok, s obzirom da je ovo prva utakmica nakon 33 godine Veleža u Evropi mislim da svaki navijač može biti zadovoljan kako su igrači prezentirali Velež u Evropi".

"Prije svega nisam želio da mi 'visi' štoper sa žutim kartonom jer smo igrali visoko i svaki naredni faul bi bio crveni. Nepotrebno od njega iako je kapiten i igra dugo vremena. Bilo je malo grča, stegnutih stvari i to se vidjelo najviše u pasu, ali sve u svemu ponosan sam na ove momke. Prva pobjeda u Evropi, i ako Bog da neće biti zadnja, siguran sam u to".

"Ako žele išta u revanšu moraju ići po gol. I u revanšu ćemo se postaviti da idemo po pobjedu jer ne znamo igrati drugačije. Analizirat ćemo ovaj meč, pripremit se za Sjevernu Irsku i potvrditi ovu pobjedu"

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Navijače sam trebao staviti na prvo mjesto, izvinjavam se. Spominjem igrače, ali ipak navijači ono što su danas priredili je nešto predivno. Drago mi je da su ponovo tu i pobjedu poklanjamo njima".

Podsjećamo, revanš između Veleža i Colerainea igra se za sedam dana u Sjevernoj Irskoj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Ja ba, pobijedit ces AEK, hahahahahahaha koji si ti mitoman Hasane Dudicu, vidi se da si isprdak malezijskog torpeda
2 12
fukaraslana
Cuj ovog dudu pa bolan jel te stid da si jedva dobio konobare i zidare . Cega se pametan stidi lud se ponosi
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi