Velež gubio, vodio i izgubio

Širokom bodovi u golijdau u Vrapčićima

Velež gubio, vodio i izgubio

Po veoma teškom i vodom natopljenom terenu stadiona u Vrapčićima, Široki je slavio pobjedu rezultatom 5:2 nad domaćim Veležom.

Mateo Roskam doveo je goste iz Širokog Brijega u prednost u 15. minuti susreta u Vrapčićima protiv Veleža. Wagner je probio po desnoj strani, te potom majstorski uposlio napadača Širokobriježana, kojem sa pet metara nije bilo previše teško da dovede goste u vodstvo.

Međutim, do isteka prvog poluvremena uslijedio je veliki preokret Rođenih i to u razmaku od samo tri minute. Igrala se 25. minuta kada je Velež uspio izjednačiti. Kadrić je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a korpulentni Velagić također glavom matira Bandovića za izjednačenje.

Samo tri minute kasnije, Ševko Okić kreirao je veliki preokret u Vrapčićima, a Bandović je po drugi put morao vaditi loptu iz svoje mreže. Dalibor Šilić imao je sjajnu priliku za izjednačenje, ali iako je bio u situaciji jedan na jedan sa golmanom Veleža, šutirao je pored gola.

U nastavku, gosti su krenuli mnogo bolje, a kruna terenske inicijative došla je u 63. minuti, kada je Ćutuk pogodio za novo izjednačenje.

Međutim, novi preokret na ovom susretu donio je Širokom Wagner, svojim golom u 73. minuti, te je Široki ponovo poveo protiv Veleža. Samo sedam minuta kasnije, dosuđen je penal za goste, nakon što je Asim Škaljić napravio prekršaj, zbog čega je dobio i crveni karton a Šilić sa bijele tačke potvrdio pobjedu gostiju sa Pecare.

Igrač utakmice Wagner postavio je konačan rezultat sedam minuta prije kraja susreta za konačnih 5:2.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti