Livaja dva puta i mladi Durdov za pobjedu Hajduka nad Veležom

Bili bolji od Rođenih

Livaja dva puta i mladi Durdov za pobjedu Hajduka nad Veležom

Adnan Beganović

Hajduk je u Splitu u prijateljskom susretu savladao Velež rezultatom 3:0, a dva pogotka je postigao Marko Livaja.

Fudbaleri Veleža su pretrpjeli poraz u prijateljskom susretu sa Hajdukom odigranom u Splitu.

Prvi pripremni susret i to iza zatvorenih vrata odigrali su Hajduk i Velež, a na kraju se radovala splitska ekipa koja je slavila rezultatom 3:0.

U prvih 45 minuta nije bilo golova s tim što su obje ekipe imale po par prilika. No, mreže su ipak ostale netaknute.

U drugom dijelu su treneri dosta mijenjali što je na kraju odgovaralo više Hajduku, koji je stigao do ubjedljivog trijumfa.

Mrežu Rođenih je načeo mladi Bruno Durdov, da bi potom još dva puta lopta iza leđa golmana Veleža poslao najbolji fudbaler splitske ekipe Marko Livaja. Jedan pogodak je postigao s bijele tačke.

Mersad Selimbegović preuzima FK Velež

Mladi 42-godišnji bosanskohercegovački stručnjak Mersad Selimbegović je novi trener Veleža i uskoro će ova saradnja biti ozvaničenja.

Selimbegović je dobro poznato trenersko ime koji je svoju karijeru gradio u Njemačkoj, odnosno u popularnoj "cvajti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Selimbegović je sa dosta uspjeha vodio Regensburg, dok je posljednji angažman imao u Hansi Rostock, koju nažalost nije uspio spasiti od ispadanja u niži rang.

Selimbegović će na klupi Veleža naslijediti Deana Klafurića s kojim je na njegovo insistiranje Velež sporazumno raskinuo saradnju, a izvjesno je da će hrvatski stručnjak preuzeti srbijanski TSC.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
dobro za početak.
0 2
Ecosport
Bez Livaje nisu mogli ništa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi