Denis Zvonić predstavljen kao novi direktor Veleža: "Vrlo brzo smo našli zajednički jezik"

Okačio kopačke o klin

Denis Zvonić predstavljen kao novi direktor Veleža: "Vrlo brzo smo našli zajednički jezik"

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Dojučerašnji kapiten FK Velež, Denis Zvonić, od danas je i zvanično novi direktor mostarskog kluba. 

U prisustvu zamjenika predsjednika Upravnog odbora FK Velež gospodina Admira Rahimića danas je u Press Roomu stadiona Rođeni potpisan ugovor kojim se Denis Zvonić imenuje za novog direktora FK Velež.

U svojoj karijeri odigrao je 329 meča u dresu Rođenih te se 34 puta upisao u listu strijelaca, te je sada, nakon što je okačio kopačke o klin, preuzeo jednu novu ulogu.

"Mislim da je san svih nas u klubu ispunjen. Denis je za naš klub odigrao preko 300 utakmica i najmanje što smo mogli da učinimo, a da naš Zvonić ostane sa nama jeste da mu pružimo priliku na nekoj drugoj funkciji.

Našem Zvoniću želimo mnogo sreće i uspjeha u radu i da, ako Bog da, sa našim Veležom budemo prvaci", kazao je zamjenik predsjednika Upravnog odbora FK Velež gospodin Rahimić.

"Odluka sigurno nije bila laka, ali svidjela mi se vizija i način razmišljanja čelnih ljudi kluba i u razgovoru sa njima, vrlo brzo smo našli zajednički jezik.

Oglasi

Ono na čemu ćemo odmah raditi zajedničkim snagama, je dovođenje novog trenera kako bi upravo novi trener vidio s kakvim igračkim kadrom raspolaže i šta nam je dalje raditi", kazao je Denis Zvonić.

Velež je potvrdio da dosadašnja v.d direktorica, gospođa Samra Eminović, koja je u prethodnih šest mjeseci na toj funkciji obavljala odličan posao, i dalje ostaje dio kluba, ali da će svoje vrijedno znanje i iskustva iz domena pravne regulative usmjeriti prema administrativnom odjelu.

Podsjetimo, Denis Zvonić je kao igrač s Veležom 2019. godine osvojio pehar u Prvoj ligi FBiH, a tri godine kasnije u Zenici je osvojio trofej Kupa Bosne i Hercegovine.

Vidjet ćemo može li se s njim kao direktorom Velež u narednim sezonama boriti za trofeje, a ove sezone će igrati Evropu.

Oglasi

Velež - Inter Escaldes

Prvi protivnik Veleža u Evropi odnosno 1. pretkolu Konferencijske lige je Inter Escaldes iz Andore.

Podsjećanja radi, Velež je domaćin u prvom meču 11. jula, ali će se zbog dana žalosti u BiH radi godišnjice genocida u Srebrenici tražiti pomjeranje tog susreta.

Što se tiče drugog pretkola, tu Velež i nije bio miljenik sreće pa je za protivnika dobio grčki AEK.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi meč bi se igrao 25. jula i Velež bi bio gost, a revanš susret sedam dana kasnije.

Zanimljivo da su Rođeni u svom prvom evropskom izletu poslije nezavisnosti BiH upravo za rivala imali AEK i tada su prošli boljim izvođenjem penala.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
.....li vas Vrapcici vide Koga zanima
0 4
user1583752673
Lik voli kladionicu vise nego mater svoju pozdana informacija
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije