Stao je nevjerovatan niz Rođenih

Poraz nakon devet mjeseci i 21 meča

Stao je nevjerovatan niz Rođenih

M. Šljivak

FK Velež poražen je večeras u Mostaru od Rudara iz Prijedora sa 2:0.

Gosti su odigrali zaista odličan meč i pogocima Nikole Mandića i Josepha Amoaha su došli do trijumfa rezultatom 2:0 i prve 'trice' u povratničkoj sezoni Premijer lige.

Rudar će ostati upamćen kao tim koji je zaustavio nevjerovatni niz Veleža u prvenstvu Bosne i Hercegovine koji je trajao od 31. oktobra 2020. godine.

Rođeni su od tog datuma bili neporaženi u prvenstvu. Odigrali su 21 meč, niko ih nije uspio savladati, a posljednji koji je to napravio bio je njihov gradski rival Zrinjski (3:1).

U tom periodu ekipa Feđe Dudića ostvarila je 12 pobjeda, devet utakmica su odigrali neriješeno i do večeras su bili bez poraza.

Velež je ostvario rekord koji će se dugo pamtiti, ali svemu dođe kraj, pa tako i nevjerovatnoj seriji mostarskog velikana koja je trajala punih devet mjeseci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarci nakon Rudara nastavljaju evropsku bajku gostovanjem kod ekipe Elfsborga u 3. pretkolu Konferencijske lige, a ovaj susret se igra u četvrtak od 18:45 sati.

Velež je u prvenstvu nakon dvije odigrane utakmice osvojio tri boda, a meč protiv Zrinjskog je odgođen. Rođeni u narednom kolu gostuju Radniku u Bijeljini.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
nama ne zanima ova kukuruz liga vise. mi igramo EVROPU. Mi smo bosanski Dinamo!
11 15
Matic
Salji niksicevu gamad nazad u federalnu
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi