Velež će uskoro imenovati trenera, Leko nije taj

Aktivno ljeto u Mostaru

Velež će uskoro imenovati trenera, Leko nije taj

Haris Zilić

FK Velež je u potrazi za novim trenerom nakon što je raskinuta saradnja sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Deanom Klafurićem koji je ekipu prošle sezone odveo do trećeg mjesta u prvenstvu i nastupa na evropskoj sceni u narednoj sezoni.

Mnoga imena se povezuju sa Veležom. Prvo je bio Adnan Čustović, zatim Meho Kodro, a posljednji u nizu je bio hrvatski stručnjaka Jerko Leko koji trenutno vodi NK Jarun.

Iako je slovio za jednog od najozbiljnijih kandidata, iz izvora bliskh klubu nam je potvrđeno da hrvatski stručnjak neće preuzeti Velež, te da će po tom pitanju uskoro sve biti jasnije.

Također, promjena bi u FK Velež mogla biti i na mjestu sportskog direktora o čemu je naš portal jutros pisao.

Denis Zvonić će vjerovatno okončati fudbalsku karijeru, ali će ostati u Veležu. Ponuđena mu je funkcija sportskog direktora kluba.

Iskusni fudbaler je, prema saznanjima SportSport, spreman prihvatiti ovaj prijedlog kluba i na taj način će se nastaviti dugogodišnja saradnja između dvije strane.

Oglasi

Sada je pred mostarkim klubom period priprema, a vidjet ćemo koji će trener voditi ekipu u novoj sezoni.

Mostarce već u julu očekuju utakmice prvog pretkola konferencijske lige protiv ekipe iz Andore, Inter Escaldes.

Ako eliminišu Inter Escaldes, Velež u drugom pretkolu očekuje duel protiv AEK-a iz Atine, to će biti repriza evropskog duela od prije tri sezone kada je Velež eliminisao AEK.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo da je i pomjeren prvi duel sa 11. na 10. jul, a Velež će Interu biti domaćin u Sarajevu na stadionu Grbavica.

Razlog pomjeranja je Dan žalosti u našoj zemlji koji je 11. jula zbog obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Raspad vraBcica
1 5
CRVENIDJAVOLI1922
Uhhh dobro je da nije Leko. Molim Vas nekog ozbiljnijeg trenera autoritet neki.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi