Velež na Željezničar bez Feđe Dudića!

Rođeni ispisali historiju

Velež na Željezničar bez Feđe Dudića!

A. Čaušević

Remijem protiv Zrinjskog (1:1) Velež je ispisao klupsku historiju stigavši do 16. utakmice u nizu bez poraza.

Pošto su igrači ti koji igraju oni nosi najveće zasluge, međutim svakako da je glavni mozak sjajnog tima Veleža trener Feđa Dudić.

Naredni ispit za Rođene bit će domaći susret protiv Željezničara. Protiv starog rivala iz prijstolnice na klupi neće biti Dudića.

Naime, perspektivni stručnjak je požutio u drugom poluvremenu mostarskog derbija te će protiv Plavih s Grbavice morati čistiti kartone.

Sudija Elvis Mujić je u drugom poluvremenu dao javnu opomenu Dudiću. To je bio treći žuti karton ove sezone za trenera Veleža i čeka ga jedan meč suspenzije.

Oglasi

Nakon nekog vremena među Rođenim neće bit suspendovani igrača, dobra vijest je što nema i povrijeđenih pa će Dudić u pripremi utakmice biti na "slatkim mukama" kada je u pitanju stratnih 11.

Koliko Sarajlija cijeni rad i trud svojih igrača te kakva zapravo atmosfera vlada u taboru Veleža najbolje govori Dudićeva izjava poslije rekorda.

"Oborili smo jedan veliki klupski rekord od 16 utakmica bez poraza. Moram momcima odati veliko priznanje. Okrećemo se dalje, nemamo puno vremena za odmor", kazao je 38-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je poslije prvog poluvremena imao prednost golom Ede Vehabovića, ali je u drugom poluvremenu nesmotreno izvođenje kornera omogućilo kontru domaćim koju je golom završio Nemanja Bilbija za konačnih 1:1.

Rođeni su, osim što su nastavili niz bez poraza, ostali treći na tabeli. Do kraja su ostala još četiri kola te se može reći da i dalje sudbinu drže u vlastitim rukama.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miki2
Dudić je trener za FK Sarajevo i na tome obavezno uprava Sarajeva treba raditi.
0 17
starigrad
Magupski se očistio od kartona.Protiv Željkana najlakša utakmica do kraja
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi