U Veležu i dalje čvrsto na zemlji, već izrađen plan za novu sezonu

Rođeni na bod od Konferencijske lige

U Veležu i dalje čvrsto na zemlji, već izrađen plan za novu sezonu

A. Čaušević

Velež u posljednjem kolu Premijer lige gostuje Mladosti. U taboru mostarskog kluba ništa ne prepuštaju slučaju i maksimalno ozbiljno su shvatili duel u Doboju kod Kaknja.

Prvotimici Veleža uz nekoliko igrača iz juniorske selekcije su odradili trening na stadionu Rođeni te obavili posljednje pripreme za utakmicu 33. kola.

Sezona još nije gotova te Rođeni i dalje čvrsto stoje na nogama. Fokus je na susretu u protiv Mladosti gdje će bod biti dovoljan za izlazak na euroscenu.

Feđa Dudić opet ima određenih kadrovskih problema. Nije to nikakva novost za njega obzirom da se perspektivni stručnjak tokom cijele polusezone "borio" sa povredama i suspenzijama.

I bez obzira na takvu situaciju Rođeni su uspjevali da dođu na korak od sna. Niz od 19 utakmica bez poraza govori za sebe. Zato im je potrban bode protiv Mladosti koja je već prebrodila brige oko opstanka, barem na terenu.

Dudić zbog suspenzija neće moći računati na Konstantina Chesmedjieva i Samira Zeljkovića koji će bez obzira na to putovati s ekipom, dok će izostati povrijeđeni Obren Cvijanović i Nemanja Anđušić koji je danas trenirao invidualno.

Inače, u Veležu su već izradili plan priprema. Prozivka je zakazna za 10. juni. Prvih desetak dana će se trenirati u Mostaru, dok će posljednju trećinu šestog mjeseca Rođeni provesti na Kupresu. U međuvremenu će sigurno biti i novih lica u svlačionici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već se radi i na dogovaranju prijateljskih mečeva, a prema svemu sudeći generalku za novu sezonu Velež će imati protiv Širokog Brijega.

Podsjećanja radi, nova sezona Premijer lige počet će 17. jula. Eventualne mečeve prvog pretkola Konferencijske lige Velež bi igrao 8. i 15. jula.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Drago mi je da je ovaj klub konačno u vrhu BH fudbala. Zaslužuje to klub koji je iznjedrio mnoge asove, Vahu Halilhodžića, Bajevića, Baku Sliškovića, Envera Marića, Ćurkovića, Tucea, Kajtaza, Barbareza...
15 0
CrveniKakanj
Sretno Veležu sutra
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi