Velež potonuo do dna, Mladost bolja od Rudara

Ekipa iz Mostara zakucana za dno tabele

Velež potonuo do dna, Mladost bolja od Rudara

Šest utakmica 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH igra se danas, a fudbaleri Veleža doživjeli su novi poraz na domaćem terenu, dok je Mladost preokretom slavila kući protiv Rudara.

Fudbaleri Veleža igraju veoma loše ove sezone, a novo razočarenje svojim navijačima priredili su današnjim porazom u Vrapčićima od Slavije 0-3. Gosti su poveli u 31. minuti kada je Spalević matirao nemoćnog Bobića. Vodstvo je uduplano samo sedam minuta kasnije kada Jovanović pogađa za 0:2.

Treba spomenuti i to da je Velež do kraja meča ostao sa desetoricom na terenu jer je crveni karton u 69. minuti dobio Kodro. Slavija je pobjedu ovjerila u 80. minuti kada sa jedanaest metara po drugi put danas pogađa Spalević. Velež je ovim porazom zakucan za dno tabele sa samo osam bodova iz 16 mečeva, dok je Slavija na 7. mjestu sa 24 boda.

Ekipa Mladosti uspjela je pred domaćim navijačima slaviti pobjedu protiv Rudara rezultatom 2:1. Gosti su sjajno otvorili meč i preko Radoje poveli već u 9. minuti. Držali su prednost sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena kada Kovač poravnava rezultat na 1:1. Za potpuni preokret na samom startu nastavka meča pogađa Kobilica za konačnih 2:1. Mladost je ovom pobjedom skočila na 6. mjesto, dok je Rudar ostao u opaznoj zoni sa 16 osvojenih bodova.

Premijer liga, 16. kolo:

Velež - Slavija 0:3 (Spalević 31' 80', Jovanović 38')

Mladost - Rudar 2:1 (Kovač 45+1', Kobilica 48' - Radoja 9')

VELEŽ: Bobić, Gavrić, Kodro, Mirza Ćemalović, Dino Ćemalović, Mešanović, Haurdić, Nikolić, Zec, Isić, Tadejević.

SLAVIJA. Kubura, Ristić, Zeba, Spalević, Rovčanin, Pušara, Vejnović, Čomor, Jovanović, Bilić, Marković.

MLADOST: Hadžić, Bošković, Kobilica, Dilaver, Šišić, Musić, Rizvanović, Delić, Kovač, Čović, Karahmet.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RUDAR: Kozić, Šodić, Burazor, Radoja, Pekija, Milutinović, Ćulum, Jovičić, Pejić, Kunić, Gavranović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.