Junak Mladosti u pobjedi nad Rudarom

Kobilica: Ova pobjeda nam mnogo znači

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti igraju sjajno u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi. 

Danas su u Kaknju savladali Rudar iz Prijedora, te se s tri osvojena boda popeli na šesto mjesto na tabeli što sigurno u ovom malom klubu niko nije očekivao.

Rudar se danas pokazao kao kvalitetan i jak protivnik, tako da su u ranoj fazi gosti iz Prijedora poveli u Kaknju, ali su domaćini sretno i spretno postigli dva gola i tako riješili utakmicu u svoju korist.

Junak navijača Mladosti danas je bio omaleni veznjak Belmin Kobilica. Ovaj sjajni nogometaš nakon što se oporavio od povrede, zabetonirao je svoju poziciju u ekipi, te je danas golom u 48. minuti utakmice donijeo svom klubu vrijedna tri boda u borbi za opstanak.

Nakon utakmice razgovarali smo sa strijelcem drugog gola u današnjoj utakmici, koji je sretan zbog pobjede i prvijenca u dresu Mladosti.

"Teško vrijeme za igrati, prvo poluvrijeme smo loše odigrali, da bi u drugom zaigrali onako kako treba, te smo ostvarili svoj cilj u ovoj utakmici, a to su tri boda. Ova nam pobjeda mnogo znači za nastavak prvenstva. Nakon što sam se dugo borio s povredama, konačno sam zdrav i nadam se da će tako biti i u narednim utakmicama", ističe Kobilica.

Naredno kolo Mladost gostuje kod ekipe Slavije, dok će u posljednjem kolu dočekati Borac u Kaknju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Potrudit ćemo se da što bolje odigramo u Lukavici, te da ostvarimo pozitivan rezultat. Nismo očekivali da ovoliki broj bodova u prvom dijelu sezone, trudit ćemo se da i u nastavku sezone budemo isto tako uspješni, te da ostvarimo naš zacrtani cilj,a to je opstanak u ligi", kazao je za SportSport.ba Belmin Kobilica.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.