Osim poraza Velež je na Pecari primio još jedan bolan udarac
FOTO: A. Čaušević

Pred ključne utakmice u sezoni

Osim poraza Velež je na Pecari primio još jedan bolan udarac

H. Zilić

Velež je u 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine igrao hercegovački derbi protiv Širokog Brijega i poraženi su na Pecari rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Ćavar u 68. minuti meča.

Za Velež je ovo bio drugi poraz u nizu u prventsvu nakon što su prošlo kolo poraženi od Zrinjskog rezultatom 1:0 na svom terenu.

Pored poraza za Velež je bilo još problema na Pecari.

Zbog povrede teren je u 69. minuti napustio defanzivac Saša Domić i informacije nisu nimalo optimistične pred finiš sezone.

Domić je iznešen na nosilima jer nije bio u stanju da se nasloni na nogu.

Prema prvim informacijama u pitanju je ozbiljna povreda, a sumnja se na povredu butnog mišića. Više informacija će se znati nakon dodatnih pregleda.

Oglasi

Ovo su svakako loše vijesti za Velež pred ključne utakmice u sezoni, a trener Rođenih Nedim Jusufbegović je iz kola u kolo na mukama kada je u pitanju sastav.

Velež očekuju dvije možda i ključne utakmice u borbi za Evropu u prvenstvu.

Prvo će dočekati Borac, a nakon toga na Grbavici gostuju ekipi Željezničara. Naravno tu je i finale Kupa protiv ekipe Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Saše Domića (25), pomenuti fudbaler je ove zime stigao u redove Veleža iz hrvatskog niželigaša Dugo Selo i bio je jedan od najstandardnijih u proljetnom dijelu prvenstva.

Pokriva poziciju štopera i beka i vrlo je zahvalan fudbaler u zadnjoj liniji.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
U seoskom derbiju Vece selo je pobjedilo i tacka
1 3
nakopitam
MagaRAd hahaahhaha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi