Velež se pojačao iz Sarajeva!

Guliashvili stiže na posudbu

Velež se pojačao iz Sarajeva! · Saznajemo

Admin Čaušević

Velež je završio još jedno pojačanje za novu sezonu. U Mostar stiže član Sarajeva i član U21 reprezentacije Gruzije, Giorgi Guliashvili, saznaje SportSport.ba.

Velež je novu sezonu Premijer lige otvorio ubjedljivom pobjedom nad Zvijezdom 09 pošto je na stadionu Rođeni povratnik u elitu savladan sa 5:0, a nova lica su se predstavila na sjajan način.

U dosadašnjem dijelu prijelaznog roka u Velež je stiglo niz novih imena, a protiv Zvijezde 09 čak trojica su se uspjeli upisati među strijelce.

Mrežu Milana Jelovca su tresli Klemen Šturm, Alena Krajn i Mihael Mlinarić te trener Nedim Jusufbegović sigurno može biti prezadovljan viđenim.

Kako SportSport.ba saznaje Jusufbegović će uskoro na raspolaganju imati još jednog internacionalca, u pitanju je Giorgi Guliashvili, koji stiže na posudbu.

Oglasi

Sarajevo ima problema sa viškom stranaca u ekipi pa je to vrlo vjerovatno jedan od razloga zašto će član U21 reprezentacije Gruzije postati član Rođenih.

Guliashvili je iza sebe imao sjajan nastup na Evropskom prvenstvu za U21 igrače, međutim na Koševu se nije nametnuo pa će Velež biti njegova nova stanica.

U prvom meču nove sezone kada je Bordo tim izgubio od Sloge Meridian sa 1:2, Guliashvili je igrao u posljednjih 10-ak minuta meča.

Brzonogi krilni fudbaler tako postaje drugi stranac u aktuelnoj ekipi Rođenih pošto je od prošlog mjeseca u timu i Bjelorus Yaroslav Oreshkevich.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Velež je sredinom ove sedmice trebao igrati prijateljski meč protiv Famosa u Hrasnici, ali je taj duel odgođen iz predostožnosti kako bi se izbjegle eventualne povrede.

Rođeni će novu sezonu Premijer lige nastaviti u nedjelju kada će biti domaćini GOŠK-u. Meč na stadionu Rođeni počinje u 21 sat, a sudit će ga Admir Musić iz Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vukodlak
Jedino sto priznajem Sarajevu je to da imaju najjaci B tim u ligi (Velez). Na sta spade onakav gigant da lize j..a rezimskom klubu i kupi njihov izmet. Zalosno ?.
2 7
Drakula
Gulli malo jaci od kisele vode. Hvala bogu nek ide
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi