U Mostaru kiša ne prestaje, ali padaju i golovi

Velež vodi

U Mostaru kiša ne prestaje, ali padaju i golovi

Edmir Škorić

Nakon velike pobjede nad Željezničarom (3:0), Sloga Meridian večeras gostuje u Mostaru i pokušava napraviti još jednu senzaciju, ali Velež je za sada bliže pobjedi.

Velež je u duel ušao kao favorit, ali Sloga je ove sezone pod vodstvom Vlade Jagodića mnoge napatila, a favorite često "spuštala na zemlju".

Iako je Velež poveo u 17. minuti, kada je Haskić pogodio pošto se našao sam pred golom Dobojlija nakon asistencije Hrkača, Sloga je uspjela brzo da se vrati.

Odlična akcija gostiju u 37. minuti, a na kraju je Jović sjajno šutirao u suprotni ugao i pogodio za 1:1.

Imao je prije tog gola Velež svoje šanse, mogao voditi i 2:0, ali je Sloga ipak došla do izjednačenja.

Oglasi

Međutim, nije se dugo čekalo na novi odgovor Rođenih. Halilović je fauliran na nekih 17 metara iskosa. Šturm je izveo slobodnjak, a Haskić je bio na pravom mjestu i po drugi put je savladao Ščekića.

Sama utakmica u jednom trenutku je bila i upitna zbog vremenskih neprilika i obilnih padavina, pa su i uposlenici Elektroprivrede imali posla jer je na stadionu bilo nestalo struje, a na kraju se srećom sve to uspješno okončalo.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Hrkać, Mahmić, Šturm, Vehabović, Halilović, Pršeš, Suljić, Guliashvili, Haskić.

SLOGA MERDIAN: Šćekić, Milojević, Batar, Nikolić, Grabež, Redžić, Dujakovic, Jović, Popara, Šipovac , Vidić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi