Rođeni su konačno dočekali povratak u svoj dom
Velež u suretu Kupa Bosne i Hercegovine na svom terenu čeka Posušje

Velež čeka Posušje

Rođeni su konačno dočekali povratak u svoj dom

M. Šljivak

Velež će sutra u Mostaru dočekati ekipu Posušja u susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a ovo će za novog trenera Nedima Jusufbegovića biti zvanični debi na klupi Rođenih. Ekipa je spremna za nastavak sezone, ali Rođeni neće moći računati na sva pojačanja koja su doveli ove zime.

Velež drugi dio sezone otvara na svom terenu protiv Posušja u susretu Kupa Bosne i Hercegovine. Rođeni u ovaj meč ulaze kao favoriti, no trener Nedim Jusufbegović, kojem je ovo debi na klupi Rođenih, ima respekt prema protivniku i oprezan je pred meč.

"Radili smo poprilično dobro u pripremnim utakmicama, ali to je druga stvar u odnosu na takmičarske utakmice. Prva je eliminacijska, sigurno će biti zahtjevna", rekao je Jusufbegović za SportSport.ba i dodao je:

"Spremni smo, nadam se da ćemo pokazati maksimalan pristup i kvalitet u utakmici. Protivnik je dobar i kvalitetan, imamo respekt, ne mislimo da smo favoriti. Bit će neizvjesna utakmica, ali očekujem pozitivan rezultat".

Velež konačno igra na svom stadionu nakon što je prvi dio sezone proveo u Gabeli. Očekuje se velika podrška s tribina.

"Biti dio ovog kluba je poseban osjećaj. Pune tribine su dodatni motiv i adrenalin. Bit će nešto specifično".

Oglasi

Jusufbegović ne može računati na trojicu igrača koji su pojačali tim ove zime. Problem je u papirima.

Wallace, Rapahael Leai i Marko Karamarko nisu na raspolaganju. Ostali su svi zdravi. Nemamo nekih ozbiljnijih problema. Izvest ćemo najspremniju ekipu u ovom trenutku", rekao je Jusufbegović.

Duel Veleža i Posušja igra se sutra od 18:30 sati na stadionu Rođeni u Mostaru, a treba istaći da su oba duela ove sezone u Premijer ligi završena rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj meč sudit će Adis Mulahasanović i Sarajeva. Pomoćnici su također iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, a to su Moamer Čaušević i Enes Đozić.

Četvrti sudija na ovom meču je Ermin Sivac iz Zenice.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Pun stadion sutra i da grmi Forza Velež !
3 0
user1676412286
Sretno rodjeni!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi