Velež u Gradačcu doživio peti uzastopni poraz

Zvijezda slavila

Velež u Gradačcu doživio peti uzastopni poraz

Edmir Škorić

Zvijezda je danas, u okviru 29. kola Premijer lige, savladala Velež s 3:2.

Tom se pobjedom Zvijezda donekle na dobar način oprostila od navijača. Zadržali su Zmajevi šansu da mogu da se spase u zadnjem kolu, no to bi bilo ravno čudu.

Furiozno su krenuli domaći u današnji meč, pa su brzo došli do dva gola prednosti.

Ermin Gadžo je u 15. minuti matirao gostujućeg golmana Dtagojevića za 1:0, a nekoliko minuta kasnije je asistirao Diatti za 2:0.

Bio je to rezultat prvog dijela, a Zvijezda je do kraja uspjela sačuvati prednost i upisati petu pobjedu. Diatta je u 71. minuti povisio na 3:0, da bi Ćemalović ubrzo postigao utješni gol za Rođene. Isti je igrač postavio konačnih 3:2 pogotkom s bijele tačke u 87. minuti.

Ujedno je ovo bio susret Nedima Jusufbegovića sa bivšim saigračima. Trener Zvijezde je ranije trenirao ekipu iz Mostara.

Veležu je ovo, zanimljivo, peti poraz u nizu i šesti meč bez pobjede. 

Zvijezda - Velež 3:1 (Gadžo 15, Diatta 19, Diatta 71/ Ćemalović 74, 87 - penal)

Zvijezda: Brkić, Puljić, Islamagić, Gadžo, Spasojević, Ordagić, Fačić, Alibašić, Stojanov, Jovanović, Diatta. 

Velež: Dragojević, Zvonić, Demić, Hajdarović, Ćemalović, Hebibović, Mahinić, Blagojević, Pejić, Škaljić, Maletić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.