Bašić: Vidjet ćemo da li je Željo domaćinska ekipa; Merzić: Bili smo bolji za taj jedan gol
FOTO/VIDEO: A. Čaušević

Press konferencija nakon utakmice

Bašić: Vidjet ćemo da li je Željo domaćinska ekipa; Merzić: Bili smo bolji za taj jedan gol

Haris Zilić

U derbiju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Velež je na svom terenu savladao Željezničar rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Nermin Haskić u 89. minuti utakmice.

Po završetku meča održana je i press konferencija u prostorijama FK Velež.

Komentar su dali trener gostujuće ekipe Nermin Bašić i trener domaćeg tima Samir Merzić koji je vodio ekipu dok novi trener Dean Klafurić ne završi administrativne procedure.

Prvi je riječ imao Nermin Bašić.

"Čvrsta utakmica, nisu ekipe prikazale nešto ekstra. Jedna polušansa, mala nepažnja i gol, Haskić je sjajan igrač čestitam njemu i Veležu. Izmjene Veleža su promijenile tok utakmice. Mi smo se fokusirali na neki posjed, nismo uspjeli. Mi se okrećemo narednoj utakmici, idemo se oporaviti i spremiti. Kao trener preuzimam odgovornost na sebe", rekao je Bašić, a onda odgovorio na pitanje, zašto Željezničar ne može domaću formu prenijeti na gostujuće terene?

Oglasi

"Mislim da smo odigrali dobre utakmice, vidjet ćemo da li je Željo domaćinska ekipa, rano je nakon dvije gostujuće utakmice da pravimo neke analize, bit će vremena za analize."

Samir Merzić smatra da je Velež bio bolji upravo za taj jedan pogodak.

"Čestitam na Želji na fer borbi. Po meni smo možda bili bolji za taj gol, imali smo dvije stative prije gola. Nije bilo lijepog fudbala. Nismo uspjeli probiti odbranu Željezničara, ali eto na kraju smo nagrađeni. Sretan sam zbog ove pobjede, čestitam, igračima, navijačima, idemo dalje. Dobro će nam doći reprezentativna pauza", rekao je Merzić i odgovorio na pitanje oko izmjena i napadača.

"Svi znamo ko je Nermin Haskić, puno nam je radosti donio evo i danas je zabio gol. Izmjenama smo htjeli osvježiti bočne pozicije i vezni red i mislim da se to isplatilo."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O novom treneru?

"Imali smo samo jednu sedmicu da pripremimo ovu utakmicu, ali bit će vremena da se vide njegove sve ideje, mislim da će to biti sve dobro."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Moj Basicu iz aviona se vidi ko ti u ekipi nema pojma. Ljudi ti stalno spominju ta imena a ti ni habera.
5 2
AK16
Klauneee, vi ste domaća sudijska ekipa. Bušiš li lopte, klauneee
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi