Pogledajte kako izgleda famozna gostujuća tribina na stadionu Rođeni
FOT/VIDEO: A. Čaušević

Bilo je dosta polemika

Pogledajte kako izgleda famozna gostujuća tribina na stadionu Rođeni

Admin Čaušević

Sada već famozna gostujuća tribina na stadionu Rođeni izazvala je dosta polemika na relaciji FK Velež - FK Željezničar, a o svemu se oglasio i FS BiH.

Prva utakmica polufinala Kupa BiH između Veleža i Željezničara će proteći bez gostujućih navijača. Popularni Manijaci su odlučili da zbog, kako smatraju, neuslovnosti propuste susret na stadionu Rođeni.

Manijaci su trebali smješteni na gostujućoj tribini od metalne kontstrukcije, ali su kako su naveli u saopštenju odbili da budu tretirani kao životinje.

Iz Veleža su u nekoliko navrata saopštili da su dobili saglasnost od Saveza da navijači mogu biti priustni na spornoj tribini. Međutim, navijači Željezničara su se odlučili za nedolazak.

Pred početak utakmice fotoreporter portala SportSport.ba je zabilježio kako izgleda gostujuća tribina na stadionu Rođeni.

Podsjećanja radi, danas je iz Saveza je danas stiglo saopštenje kako održana sjednica Komiteta za takmičenje i da je Veležu naloženo da obezbjedi najmanje 5% ukupnog kapaciteta za gostujuće navijače.

Oglasi

"Danas je održana telefonska sjednica Komiteta za takmičenje NS/FS BiH na kojoj je razmatran izvještaj Ad Hoc Komisije za pregled stadiona „Rođeni“ Mostar, a u cilju utvrđivanja ispunjenosti uslova za prijem i smještaj gostujućih navijača na prednje navedenom stadionu.

Komitet za takmičenje je donio odluku kojom se obavezuje FK „Velež“ Mostar da na osnovu člana 19. stava 1. propozicija takmičenja m:tel Premijer lige BIH i završnice Kup-a BiH (takmičarska sezona 2022/23), a u vezi sa članom 11. pravilnika o bezbjednosti na međunarodnim utakmicama i utakmicama saveznog stepena takmičenja NS/FS BiH, obezbjedi najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni na svim domaćim prvenstvenim i Kup utakmicama imenovanog kluba.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja", saopšteno je iz Saveza.

Ekipe su večerašnji susret počele u sastavima:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Velež: Hadžikadić, Zvonić, Zeljković, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Hasanović, Vehabović, Lauš, Domić.

Željezničar: Bender, Cocalić, Kosorić, Krpić, Mekić, Štilić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Galić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Pametno, bolje nego kretene pustit na tribinu pa da čupaju stolice itd itd...
2 2
Trapatoni
Bez mozga, bez smisla, bez ukusa, sta reci... A nista..BiH
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi