Mostarci spremni za finale: Navijači Veleža i Zrinjskog vrše posljednje pripreme za put u Zenicu

Putovat će se vozom, privatnim automobilima i autobusima

Mostarci spremni za finale: Navijači Veleža i Zrinjskog vrše posljednje pripreme za put u Zenicu

H. Zilić

Vrše se posljednje navijačke pripreme pred sutrašnje finale Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će snage odmjeriti mostarski rivali Zrinjski i Velež. Finalni susret se igra u Zenici na stadionu Bilino polje sa početkom u 18 sati.

Oba tima će imati veliku podršku, a navijači su organizovali odlazak.

Tako će skupina najvatrenijih navijača Veleža "Red Army" na finale Kupa putovati vozom kao što je bio slučaj i prošle godine pred finalni susret protiv Sarajeva. Neki će navijači Veleža ići autobusima i privatnim automobilima rutom preko Jablanice - Konjica - Sarajeva - Zenica.

"Okupljanje na željezničkoj stanici od 11:30h. Planirani polazak voza je u 12h. Za sve one koji dolaze privatnim vozilima okupljanje je na željezničkoj stanici u Zenici od 15:30-16:00h gdje ćemo u zajedničkom korteu krenuti prema stadionu", stoji u objavi grupe Red Army.

[SVI U ZENICU] Okupljanje na željezničkoj stanici od 11:30h. Planirani polazak voza je u 12h. Za sve one koji dolaze...

Posted by Klub navijača "Red Army" Mostar on Tuesday, May 16, 2023

I Zrinjski je spreman za finalni duel tačnije navijači aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Navijači Zrinjskog će put Zenice krenuti organizovano autobusima i također su izdali obavijest.

"Navijači HŠK Zrinjski koji će u Zenicu doći organizirano autobusima i kombijima će putovati trasom Mostar - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno - Vitez - Zenica, a polazak ispred stadiona predviđen je u 10.30 sati.

Molimo navijače da zbog lakše organizacije i izbjegavanja kašnjenja dolazak ispred stadiona planiraju ranije, a građane obavještavamo na posebnu regulaciju prometa, jer će zbog velikog broja autobusa, koji će biti parkirani uz tribinu Istok, do 10.30 sati biti blokiran promet u ulicama oko stadiona.

Za sve navijače HŠK Zrinjski koji će u Zenicu doputovati osobnim automobilima bit će osiguran parking na SRC Kamberovića polje koji se nalazi u blizini Bilinog polja, a koji će cijelo vrijeme biti osiguran od strane policije, kao i trasa koja vodi prema stadionu. HŠK Zrinjski apelira da svi navijači u Zenicu putuju iznad navedenom trasom", stoji u saopštenju HŽK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dakle, sve je spremno za veliko finale i vjerujemo u sjajnu fudbalsku predstavu.

Veležu pobjeda znači i izlazak u Evropu, dok Zrinjski traži prvu duplu titulu u historiji kluba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Svi u Zenicu i ko ima i ko nema karte,SVI U ZENICU!
4 1
velez mo
I Forca Velez,pjesma se ori navija cjeli stadion,hiljade srca za tebe kuca jer ti si VELEŽ ŠAMPION,ALE,ALE,ALE ALE,JAKO ROĐENI SA 1000 POSTO,ARMIJA JE UZ VAS
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije