Iz Zvijezde 09 očekuju sjajnu atmosferu u Mostaru, smatraju Velež kao najorganizovaniji bh. klub

Meč koji će otvoriti sezonu

Iz Zvijezde 09 očekuju sjajnu atmosferu u Mostaru, smatraju Velež kao najorganizovaniji bh. klub

Eldar Ganibegović

Mihajlo Jurasović, trener Zvijezde 09, govorio je na press konferenciji pred gostovanje kod Veleža u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Premijer liga Bosne i Hercegovine počinje sutra i to susretom u kojem će mostarski Velež ugostiti ekipu Zvijezde 09, koja se vraća u elitni rang.

Ova dva tima sastat će se sutra od 20:30 na stadionu Rođeni, a na press konferenciji pred ovaj duel govorio je trener Zvijezde, Mihajlo Jurasović.

"Što se tiče utakmice i sami znate da igramo protiv Veleža. Ovaj, raspoloženje je dobro, prvo je kolo, tako da ne znam, s obzirom da uvijek kad je prvo kolo ne bude tako lako. Mi idemo tamo da igramo jednu utakmicu, da radimo, da probamo da igramo na način koji smo trenirali. Poslije toga ćemo da vidimo, poslije utakmice ćemo imati jasnu sliku", rekao je Jurasović, pa dodao:

"Svi igrači koji su trenirali su u sastavu, tako da vidjet ćemo na dan utakmice šta će biti. Zavisi od zdravstvenog biltena, ostalo, put je dug, svašta može da se desi."

Govorio je pred ovu utakmicu i fudbaler Zvijezde 09, Nebojša Gavrić.

Oglasi

Opis nije dostupan.

"Kao što znate sutra nas očekuje utakmica protiv Veleža u Mostaru. Nema nikakve sumnje da će navijači Veleža napraviti sjajnu atmosferu, tako da nas već u prvom kolu očekuje prelijep fudbalski ambijent.

Velež je sigurno jedan od najvećih klubova u državi, a posljednjih nekoliko godina i najorganizovaniji klub.

U ovu sezonu ulaze s dosta provjerenih igrača, iskusnih, koji su svoj kvalitet već dokazali u Premijer ligi, tako da će nas sigurno čekati jedna zahtjevna utakmica u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče naše ekipe, još uvijek je u procesu stvaranja, uigravanja. Dobra atmosfera vlada i ima određena doza samopouzdanja što je prisutna zbog dobrih rezultata na pripremama i generalno mislim da smo dobro odradili pripremni period i to nam daje za pravo da se nadamo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Gavrić.

Dan kasnije u prvom kolu se sastaju GOŠK i Tuzla City (17 sati) te Sarajevo i Sloga Doboj (20:30). Zbog obaveza Zrinjskog, Borca i Željezničara u Evropi i sjajne fizičke spreme, odgođene su utakmice Zrinjski – Posušje, Željezničar – Igman i Široki Brijeg – Borac.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Dobro dosla Zvijezda 09 u Mostar ,nadamo se lijepoj utamici i naravno pobjedi Rodjenih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije