Velić: Možemo do pozitivnog rezultata protiv Želje

Golman Mladosti optimističan

Velić: Možemo do pozitivnog rezultata protiv Želje

E. Škulj

Emil Velić, golman dobojske Mladosti je nezamjenjiv na golu ovog premijerligaša. Od kako je stigao u klub u januaru ove godine preuzeo je ''jedinicu'' i svojim sjajnim odbranama vrlo brzo postao miljenik kakanjske publike.

Ovaj dvadesetdvogodišnji golman je u Premijer ligu Bosne i Hercegovine došao iz redova belgijskog St.Truidena i kaže kako se nije pokajao. 

''Od kako sam stigao za ovaj klub imam samo riječi hvale. Radi se o ozbiljnom klubu u evropskim razmjerama, a svim segmentima u klubu sjajno rukovodi predjednik Mensur Mušija. Po dolasku sam sjajno prihvaćen, kako od igrača, trenera, osoblja u klubu tako i od strane navijača i ovdje se osjećam kao kod kuće. Kao da sam godinama dio ovog kolektiva'', rekao je na početku razgovora za SportSport.ba ovaj sjajni golman, te se osvrnuo na predstojeći susret sa sarajevskim Željezničarom: 

''Naporno smo radili tokom cijelih priprema, ali posebno posljednih 15 dana pred susret sa Vitezom i sada sa Željom. Atmosfera u klubu je sjajna. Zajedno djelujemo kao jedna velika porodica i vjerujem da i protiv velikog Želje možemo do pozitivnog rezultata. Željo je već odigrao nekoliko susreta i u sjajnoj su formi, ali mi igramo pred domaćom publikom i to nam je motiv više. Kući ćemo uvijek nastojati da odigramo što je moguće bolje i da ostavimo srce na terenu kako bi osvajali bodove.'' 

Emil Velić je u izjavi za SportSport.ba rekao kako u klubu ne žele mnogo obećavati, ali da se potajno nadaju da mogu do šestog mjesta koje vodi u Ligu za prvaka Bosne i Hercegovine. 

''U svakom susretu ćemo pokušati da odigramo što bolje i da osvajamo bodove. Cilj nam je da se domognemo jednog od prvih šest pozicija koje vode u ligu za prvaka. Mislim da smo kao ekipa zreli i da ćemo uz pomoć stručnog štaba uspjeti, jer ponavljam pripreme smo sjajno odradili, a novi igrači su se fenomenalno uklopili u tim. Ne želim mnogo gledati unaprijed, idemo utakmicu po utakmicu i vjerujemo u ono što smo zacrtali'', zaključio je ovaj Sanjanin u razgovoru za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je imao ponudu da u ovoj sezoni karijeru nastavi u jednom od velikana bh fudbala, ili da ostvari inostarni angažman budući da je imao dvije ponude iz Evrope i jednu iz Južne Afrike, Velić kaže da se ne kaje, jer je ostao u sjajnom timu u kojem želi da se dodatno afirmiše prije narednog iskoraka, za koji kaže da je transfer u jednu od jačih evropskih liga.

Emil Velić je u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi do sada branio u 14 susreta na golu Mladosti, a u četiri je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi