Velić: Napravili smo čudo
Naši juniori blistaju na EP B Divizije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu

Bh. juniori na prvoj poziciji

Velić: Napravili smo čudo

Iako su prije Evropskog prvenstva B Divizije (U 18) bili suočeni sa masom problema, naši mladi igrači zbili su redove i prvu fazu takmičenja okončali su sa maksimalnim brojem pobjeda.

Ono što su bh. juniori prikazali u dosadašnjem toku šampionata predstavlja veliko ohrabrenje svim ljubiteljima košarke u BiH. Talenata ima, samo ih treba na pravi način usmjetiti i logistički  podržati.

Trener Ivan Velić ne krije zadovoljstvo urađenim, te naglašava kako je za ovakav rezultat zaslužan timski rad.

“Sve što sam kazao prije početka EP-a stoji i sada. Imali smo masu nedaća, povrede su nas stigle u najgorem mogućem trenutku, ali smo sve to prevazišli i timskom igrom, odnosno timskim radom anulirali nastale teškoće. Rezultat koji smo napravili je čudo i niko ga nije očekivao“, naglasio je Velić.U četvrtfinalnoj Grupi E naši juniori će snage odmjeriti sa Poljskom, Švedskom i Estonijom, a s obzirom da se bodovi iz prve faze prenose u četvrtfinalnuj grupu, bh. selekcija već ima upisanu jednu pobjedu (protiv vršnjaka iz Estonije). Prema nekim računicama, u preostala dva meča potreban je jedan trijumf za polufinale.

“U periodu koji je pred nama pokušaćemo nadigrati jednu od selekcija koje su nam sljedeći rivali, Poljsku ili Švedsku kako bi izborili nastup u polufinalu. No, moram naglasiti da su protivnici veoma jaki i da uz Crnu Goru i Englesku predstavljaju najkvalitetnije momčadi. Moram istaći da nemamo imperativ. Napravili smo čudo i svaki korak dalje bila bi senzacija, ali i nagrada mladićima za mukotrpan rad u pripremnom periodu i zajedništvo koje ih krasi“, zadovoljno je istakao Velić.

Naš prvi protivnik je selekcija Poljske, a meč će se igrati sutra u 19.15 sati. Podsjećamo, finalisti B Divizije od naredne sezone igraće u elitnom razredu evropske juniorske košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti