Bh. reprezentativac o narednom meču

Velić: Nismo na izletu, možemo se nositi sa Njemačkom

A. Beganović

Kadetska reprezentacija BiH nije na najbolji način otvorila Evropsko prvenstvo.

Selekcija koju vodi selektor Sakib Malkočević u svojoj premijernoj utakmici je poražena rezultatom 2:0 od Austrije i šansa za poboljšanje dojma će biti utakmica protiv favorizirane Njemačke koja se igra 8. maja. 

Uoči utakmice razgovarali smo sa reprezentativcem Amirom Velićem. 

"Evropsko prvenstvo smo otvorili loše porazom 2:0 od Austrije. Nismo ispoštovali ono što se dogovorili sa selektorom, ali sada ide novi dan i okrećemo se utakmici protiv Njemačke. Mislim da se možemo nositi sa tom reprezentacijom, jer smo u ranijim utakmicama pokazali da se možemo nositi i sa velikim reprezentacijama", kazao je igrač Željezničara za SportSport.ba. 

Velić ističe da će BiH dati maksimum protiv Njemačke. 

"Mi smo svoj cilj ispunili plasmanom za Evropskom prvenstvu i nije da smo sada na izletu. Ovdje stvarno uživamo i potrudit ćemo se da odigramo protiv Njemačke što bolje, da pokažemo zube i da se 'potučemo s njima'", riječi su Velića na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi