Golman Mladosti

Velić: Pomogli su mi savjeti Hasagića

D. Kurbegović

Golman Mladosti Emir Velić nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede njegove ekipe nad Sarajevom. 

Mladost je jučer uspjela u šesnaestini finala Kupa BiH eliminisati Sarajevo, a velike zasluge za to pripadaju upravo Veliću koji je označen kao heroj susreta.

"Nisam ja jedini heroj, treba pohvaliti cijelu ekipu, svi smo se borili i zasluzili smo tu pobjedu. Od prve do posljednje minute svi smo dali posljednji atom snage na terenu", kazao je Velić. 

Za jedanaesterce se, kako kaže, pripremao i prije same utakmice.

"Pripremali smo se za ovaj scenarij na treninzima, ali i ja sam invidualno. Gledao sam kako igrači Sarajeva izode jedanaesterca protiv Širokog Brijega i Zarije. To mi je pomoglo, kao i savjeti trenera golmana Kenana Hasagića koji je u svoje vrijeme bio uspješan u branjenju penala."

Osvrnuo se na naredno gostovanje kod Zrinjskog.

"Pobjeda nad Sarajevom će nam značiti i bit će motiv više da napravimo dobar rezultat u Mostaru. Nastavit ćemo se boriti za sami vrh", poručio je Velić. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi