Veličanstven oproštaj neponovljivog Piplice

Barbarez i Baljić strijelci

Veličanstven oproštaj neponovljivog Piplice

O. Lekić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas trener golmana našeg nacionalnog tima Tomislav Piplica na Stadionu prijateljstva u Cottbusu oprostio se od aktivnog igranja.

Gotovo 15.000 navijača došlo je na oproštajni susret koji je Piplica organizovao godinu dana nakon što je zaključio karijeru u Energiju iz Cottbusa.

Na oproštajni susret dočle su mnoge fudbalske zvijezde iz naše zemlje, ali i iz susjedne Hrvatske.

U susretu u kojem je rezultat najmanje bio bitan Energi je pobijedio Team Pipi rezulatom 7:4. Za Team Pipi igrali su i nekadašnji kapiten našeg nacionalnog tima Sergej Barbarez, Elvir Baljić, Davor Šuker, Zvonimir Soldo i Josip Šimunić, a Piplica je u prvom poluvremenu branio za Team Pipi, da bi u drugom promijenio dres.

Važno je istači da su se u listu strijelaca upisali Sergej Barbarez i Elvir Baljić.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka nekadašnji reprezentativac BiH je sa svojom djecom otrčao pošasni krug na zamračenom stadionu, pozdravio je navijače koju su mu se odužili "valovima", nakon čega je krenuo vatromet u Piplicinu čast.

Pored toga što je bio sjajan golman, Tomislav Piplica bio je i veliki zabavljač, a karijeru su mu obilježile i neke od najsmješnijih odbrana, te primljenih golova, koje smo gledali u posljednje vrijeme.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.