Veličanstveni Kiril Lazarov
Kiril Lazarov ušao u istoriju

SP za rukometaše

Veličanstveni Kiril Lazarov

Makedonac Kiril Lazarov sa 15 golova ”razbio” je selekciju Koreje u meču za 11. mjesto na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj. Najbolji igrač Makedonije i jedan od najboljih na planeti nakon današnjeg meča postao je najbolji strijelac u istoriji Svjetskih prvenstava sa 92 gola.

Dosadašnji rekorder bio je Korejac Kyung-Shin Yoon koji je “zabio” 86 na SP 1995. godine na Islandu.

Susret za 11. poziciju je završen rezultatom 32:31, a gol odluke postigao je Stoilov, pola minute prije kraja. U zadnjem napadu Koreanci nisu uspjeli izjednačiti i priči je bio kraj.

I dok je u pobjedničkom timu Lazarov bio daleko ispred ostalih, u timu iz Azije najbolji je bio Yikyeond Jeong sa 7 golova. Šest je dodao Jaebok Sim, a pet Lee.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti