Velika borba za ulazak Premiership

Tri tima se bore za dva mjesta

Velika borba za ulazak Premiership

Midhat Šljivak

Danas je odigrana većina utakmica 45. kola Championshipa nakon kojeg znamo sve timove koji će se boriti za ulazak u englesku Premier ligu.

Posljednji učesnik doigravanja za ulazak u društvo najboljih timova na Ostrvu je Sheffield Wednesday koji je na svom Hillsboroughu pobijedio Cardiff s 3:0.

Sva tri gola domaći su postigli u posljednjih pola sata, te su tako ostavili rivala bez mogućnosti povratka u društvo najboljih kroz doigravanje.

Sheffield će se u doigravanju boriti s Hullom, Derbyjem i jednim od timova iz vodeće trojke, Middlesbroughom, Burnleyem ili Brightonom. 

Vodeći je za sada Middlesbrough. Boro je sinoć remizirao na gostovanju kod Birminghama (2:2) i imaju bod više od Burnleya i Brightona, koji imaju i po meč manje i koji svoje susrete igraju u ponedjeljak.

Burnley čeka Queens Park Rangerse, Brighton će u derbiju kola dočekati Derby County, te će eventualnim pobjedama oba tima imati dva boda više od Boroa.

Ipak, zadnje kolo Championshipa narednog vikenda će odlučivati o svemu. Middlesbrough će za direktan plasman u društvo najboljih igrati protiv Brightona. Vjerovatno će samo jedan tim otići direktno u Premier ligu, a drugi će morati u doigravanje.

Najveće izglede za plasman u Premiership ima ipak Burnley. Nakon što završe svoj duel protiv QPR-a, oni narednog vikenda gostuju već prežaljenom Charltonu i gotovo je izvjesno da bi Burnley ponovo mogao u Premiership.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Championship su već napustili Charlton, MK Dons i Bolton...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi