Fudbal se vraća kući?

Koliko je realno?

Fudbal se vraća kući?

S. Grebović

Premijer Velike Britanije Boris Johnson ponudio je UEFA-i da ova zemlja organizuje većinu utakmica na predstojećem EURU.

Evropsko prvenstvo je trebalo biti održano prošlog ljeta, ali je ono otkazano zbog dobro poznatih razloga pa je pomjereno za godinu dana.

Planirano je da se oba polufinala i finalna utakmica odigraju na kultnom Wembleyu, ali mjere širom sveta u cilju suzbijanja pandemije korona virusa su i dalje na snazi, što izmedju ostalog utiče i na putovanja.

"Ovo je dom fudbala, mislim da bi to bila fantastična stvar za čitavu našu zemlju“, izjavio je britanski premijer za The Sun.

Vlada Velike Britanije je podržala zajedničku kandidaturu Engleske, Škotske, Velsa, Sjeverne Irske i Republike Irske za domaćinstvo Mundijala 2030. godine.

FS Engleske pozdravio je vladino obećanje od 2,8 miliona funti za potencijalnu kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2030.

Svjetsko prvenstvo će se 2022. godine održati u Kataru, a četiri godine kasnije domaćini Mundijala biće SAD, Kanada i Meksiko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi