Velika Britanija savladala Sparse

Poraz na kraju

Velika Britanija savladala Sparse

A. Beganović

U 3. kolu Grupe B završnog turnira juniorske Eurolige košarkaši Sparsa su iznenađujuće poraženi od selekcije Velike Britanije.

Mladi košarkaši Sparsa nisu se oporavili od jučerašnjeg poraza od Barcelone s kojim su izgubili sve izglede za plasman u finale Eurolige, pa su danas u duelu sa selekcijom Velike Britanije pružili igru ispod svojih mogućnosti.

Istina, Sparsi su bolje otovorili susret i na poluvremenu su imali prednost od sedam poena (44:37).

Međutim, u trećeoj četvrtini košarkaši Velike Britanije su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist, te su u završnih 10 minuta ušli sa vodstvom od 58:56. U posljednjoj dionici Sparsi se nisu uspjeli vratiti, pa je Velika Britanija slavila sa 78:61.

Kod Sparsa danas su najefikasniji bili Aleksej Nikolić sa 25 i Đoko Šalić sa 20 poena, dok su kod Velike Britanije najefikasniji bili Luke Nelson sa 20, te Akodo Dang sa 17.

Bez obzira na današnji poraz Sparsi zaslužuju čestitke, a finalni turnir su završili s omjerom od jedne pobjede i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.