Velika čistka u bh. premijerligašu

Vitez raskinuo ugovore s četvoricom

Velika čistka u bh. premijerligašu

Dino Kurbegović

Nakon što smo jutros objavili da se NK Vitez sporazumno razišao s nogometašem Vedranom Vidovićem, zvanična potvrda stigla nam je i iz samog kluba, kao i informaciju o razilasku s još tri nogometaša.

Podsjetimo za Vitez više neće nastupati Jasmin Smriko i Marko Basara, kojima su istekli ugovori, dok je klub danas raskinuo ugovore sa Vedranom Vidovićem, Tonijem Pezi, Sanelom Alićem i Vedranom Kantarom.

"Klub na njihove usluge više ne računa, pa su pomenuti igrači u mogućnosti da pronađu novu sredinu. Od ostalih igrača na posudbu će mladi igrači Josip Grebenar, Dragan Jurčević i Marin Matković.U narednom periodu klub će pokušati s angažovanjem nekoliko kvalitetnih igrača, koji će pomoći klubu kako bi na proljeće izborio opstanak u Premijer ligi" , kazao je generalni sekretar kluba Stjepan Badrov.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon 18 odigranih kola, ekipa Viteza se nalazi na 10 mjestu, te ih na proljeće očekuje teška borba za opstanak u Premijer ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.