Velika drama i 120 minuta žestoke borbe u Torinu: Hrabri Porto s igračem manje izbacio Juventus!

Portugalci će dugo da slave

Velika drama i 120 minuta žestoke borbe u Torinu: Hrabri Porto s igračem manje izbacio Juventus!

E. Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su Juventus i Porto, a na kraju je prvak Italije ostao bez četvrtfinala. Slavio je s 2:1 nakon 90 minuta, 3:2 nakon 120 minuta, ali Porto ide dalje zbog pravila o golu u gostima.

Porto je u prvom meču slavio s 2:1, a večeras je zadao velike probleme Staroj dami pošto je vodio 1:0 na poluvremenu. Jedini gol u prvih 45 minuta postigao je Sergio Oliveira s bijele tačke u 19. minuti.

Ostalo je 0:1 do kraja prvog dijela, no u nastavku još više uzbuđenja. U 49. minuti je Ronaldo ostavio loptu za Chiesu, koji sjajno pogađa za 1:1.

Taj gol je dao krila domaćinu, a naročito im je krila dao crveni karton Porta u 54. minuti. Zbog dva žuta kartona u samo dvije minute isključen je Taremi.

Juve s igračem više stiže do preokreta u 63. minuti. Fantastičan centaršut Cuadrada i sjajn gol Chiese glavom. Prije tog gola, serija šansi za Juve, imao je Chiesa jednu stopostotnu, ali je pogodio stativu.

Domaćin je nakon gola za 2:1, očekivano, jer je imao igrača više, nasrnuo ka golu Porta u želji da dođe do trećeg gola i da prođe dalje bez produžetaka i penala.

Stezao je Juve obruč oko gola gostiju, ali nije uspio doći do trećeg gola, pa se moralo odigrati dodatnih pola sata.

U zadnjih pet minuta produžetaka velika drama. Porto je poveo u 116. minuti. Oliveira je gađao iz slobodnog udarca, lopta prošla kroz noge Ronaldu i završila u mreži za 2:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Počelo je veliko slavlje Portugalaca, ali samo minutu kasnije Rabiot glavom pogađa na ubačaj iz kornera za 3:2 i ponovo Juvnetusu vraća nadu.

Nakon 120 minuta, igrale su se i dodatne tri minute, ali Juventus nije smogao snage da dođe do četvrtog gola.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Koja kanta od ekipe...
30 5
Alemka3012
Stara dama iskarana
27 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi