Velika odluka pada u Manchesteru, PSG i Juve blizu prolaza

Rezime ovosedmičnih susreta Lige prvaka

Velika odluka pada u Manchesteru, PSG i Juve blizu prolaza

U utorak i srijedu na rasporedu su bili susreti osmine finala Lige prvaka. U četiri susreta viđeno je 12 pogodaka, a samo jedna ekipa nije uspjela zatresti mrežu protivnika.

Duel Real Madrida i Manchester Uniteda na Santiago Bernabeuu je opravdao očekivanja. Ova dva giganta su priredila sjajnu fudbalsku predstavu, a prema viđenom zaista je teško prognozirati koja ekipa bi mogla proći u narednu fazu takmičenja. 

 

Crveni đavoli su poveli preko mladog Dannyja Welbecka, dok su Kraljevi poravnali rezultat prelijepim pogotkom Cristiana Ronalda u 30. minuti susreta. U drugom poluvremenu, United je igrao nešto zatvorenije te je čekao grešku domaćina koji je dobar dio drugog poluvremena proveo u fazi napada. Ekipa sa Old Trafforda je imala svoje prilike preko Van Persija, ali se Holanđanin nije uspio upisati u listu strijelaca.

 

Juventus je gostovao u Glasgowu kod Celtica te je pobjedom od 0:3 praktički osigurao nastup narednoj fazi takmičenja. Škoti su na terenu stajali nešto bolje, ali je aktuelni prvak Italije znalački kaznio sve propuste domaćina. Za Staru damu su pogađali Matri, Marchisio i Vučinić.

 

Valencija je na Mestalli ugostila francuski PSG te je pretrpila poraz rezultatom 1:2. Lavezzi i Pastore su pogađali za goste dok je jedini pogodak za domaćina postigao defanzivac Adil Ramy. Parižani su nakon ove pobjede na korak od prolaska u narednu fazu takmičenja, ali nezgodnu špansku momčad uoči uzvrata ne treba otpisivati.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sjajan duel su na Donbas Areni odigrali Šahtar i Borussija iz Dortmunda. Susret je završio rezultatom 2:2, a stiče se dojam kako i jedni i drugi imaju podjednake šanse za prolaz. Naravno, u blagoj prednosti je njemačka ekipa koja je postigla dva gola u gostima te će u uzvratu imati prednost domaćeg terena.

Ukrajinska ekipa je svoje pogotke postigla preko Srne i Coste dok su gosti uzvraćali golovima Lewandowskog i Hummelsa.


Sve u svemu, očekuju nas zanimljivi uzvratni susreti budući da sve ekipe osim Celtica imaju realnu šansu za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije