Velika pobjeda AEK-a u borbi za opstanak

Atinjani iupisali vrijedna tri boda

Velika pobjeda AEK-a u borbi za opstanak

AEK je danas na svom terenu u Atini u okviru 26. kola grčke Superlige dočekao Veriju. Domaćin je slavio 2:1.

Domaćin je već iz prve prilike došao do vodstva, a strijelac za AEK bio je Fountas. Mogao je domaćin i do dva gola viška, ali je Petropoulos bio neprecizan. Gosti su u 33. minuti susreta zaprijetili preko Costlya. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Fountas, ali je rezultat prvog poluvremena ostao 1:0 za domaće. 

 

U nastavku su prvi zaprijetili gosti, ali je udarac Costlya bio nepracizan. Veria do izjednačenja dolazi u 75. minuti susreta, a strijelac je bio Olaitan. Domaćin do tri boda i jako važne pobjede u borbi za opstanak dolazi u 84. minuti, a strijelac pogotka bio je Katidis. 

 

Potražite više informacija na temu Super League:

Grčka Superliga, 26. kolo: 

AEK - Veria (Fountas 3, Katidis 84/Olaitan 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.