Velika pobjeda bh. šampiona: Sarajevo i dalje sanja, ostao je još samo Celtic

Bordo klub srušio i Budućnost

Velika pobjeda bh. šampiona: Sarajevo i dalje sanja, ostao je još samo Celtic

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva večeras su na Bilinom polju pobijedili Budućnost iz Podgorice sa 2:1 u meču trećeg pretkola Evropske lige, te su izborili plasman u play-off gdje ih čeka Celtic.

Sarajevo je fantastično otvorilo utakmici i povelo već u četvrtoj minuti. Na desnoj strani su odlično kombinovali Fanimo i Rahmanović, a nakon centaršuta golman gostiju je odbio loptu do Benjamina Tatara koji pogađa za 1:0.

Bordo tim je ponovo zaprijetio u 21. minuti. Ovaj put u centru pažnje bio je Rahmanović koji je dobro šutirao, ali golman Budućnosti je ovaj put uspio da spasi svoju mrežu.

Velika čarke na terenu vidjeli smo u 28. minuti. Rahmanović je faulirao Milića, a igrači Budućnosti su žestoko prigovarali. Grbić je čak pljunuo Rahmanovića, ali sudija to nije vidio.

Nakon što se smirila situacija ponovo odlična šansa za Sarajevo. Tatar je još jednom fantastično šutirao, no golman gostiju odlično brani. U samom finišu prvog dijela Sarajevo je malo stalo što su gosti odmah iskoristili.

Budućnost je u 43. minuti uspjela da poravna na 1:1. Moraitis donosi gostima veliko slavlje nakon što je zakasnio Oremuš ispred Grka, a ovaj lako matirao Kovačevića za poravnanje rezultata.

Na startu drugog dijela Budućnost je imala nekoliko odličnih šansi. U 54. minuti nevjerovatna šansa za goste preko Grbića, ali Pejović s gol linije izbija loptu i spašava Sarajevo.

U 65. minuti gosti ponovo prijete. Grbić je nadmudrio Šerbečića i šutirao, ali je Kovačević to odbrani. Kazna za ove promašaje stigla je samo minutu kasnije.

U trenucima dok je Budućnost bila bolja Sarajevo je stiglo do gola i to preko Fanima koji je fenomenalno pogodio na asistenciju Pidre za 2:1 za veliko slavlje igrača bh. prvaka.

Sarajevo je u 70. minuti sve moglo da završi. Ahmetović je bio sam ispred golmana gostiju, ali je promašio loptu i ova prilika je propala. Tri minuta kasnije Sarajevo je ostalo s igračem manje.

Drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Rahmanović zbog nekoliko prekršaja koje mu sudija nije oprostio. Iako su ostali s igračem manje Sarajevo je ponovo imalo fantastičnu šansu.

Naime, u 83. minuti nevjerovatnu šansu imao je Tatar koji je s pet metara uspio da prebaci gol nakon što ga je odlično uposlio Handžić.

Međutim, Budućnost do kraja meča nije mogla da ozbiljnije zaprijeti, te je Sarajevo uspjelo da sačuva prednost i plasira se u play-off. Bordo klub će na teren već narednog četvrtka kada će igrati prvi meč play-offa protiv Celtica.

Evropska liga, 3. pretkolo:

Sarajevo - Budućnost 2:1 (Tatar 4', Fanimo 66'/Moraitis43')

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sarajevo: Kovačević, Oremuš, Šerbečić, Dupovac, Pidro, Pejović, Rahmanović, Sušić, Tatar, Fanimo, Ahmetović.

Budućnost: Dragojević, Milić, Čuković, Adžić, Sekulić, Raičković, Mirković, Grbić, Terzić, Ivanović, Moraitis.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

aJdotuzla
Je'l Sarajevo gdje je nekad bilo ?? Cestitke iz Tuzle!!
99 1
Bordobjeli
Šećer sam dobio!!!!!!
63 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi