Velika pobjeda Gaziantepa nad Bursasporom

Haris Medunjanin odigrao 58 minuta

Velika pobjeda Gaziantepa nad Bursasporom

A. Haznadarević

Ekipa Gaziantepspora pobjedom je otvorila novo, 23. kolo turske Super lige, a poražen je Bursaspor rezultatom 2:1.

Koliko značenje ima ova pobjeda Gaziantepa, najbolje je pokazivalo stanje na tabeli pred susret, s obzirom na to da su se domaćini nalazili na 15. mjestu s 25 bodova, dok je Bursaspor s devet bodova više bio na odličnom 4. mjestu.

 

Igrao se 27. minut susreta kada je Darvydas Sernas zatresao mrežu tima iz Burse, a na odgovor se čekalo svega 11 minuta. Tuncay je prigrao Pabla Batallu, a ovaj vratio rezultat na početak.

 

Drugi dio susreta donio je rovovsku borbu obje momčadi, a umjesto našeg reprezentativca Harisa Medunjanina u 58. minutu, ušao je Abdou Razack Traore.

 

Dvanaest minuta pred kraj regularnog toga meča veliko slavlje na Gaziantep Kamil Ocak stadionu, skrivljen je jedanesterac, a Cenk Tosu bez problema pogađa mrežu Bursaspora i donosi svojoj ekipi veliku pobjedu.

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 23. kolo

Gaziantepspor - Bursaspor 2:1 (Sernas 27, Tosun 78 / Batalla 38)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije