Velika pobjeda Jedinstva iz Brčkog, Rudar bolji od Modriče, Leotar slavio u Janji

Prva liga RS

Velika pobjeda Jedinstva iz Brčkog, Rudar bolji od Modriče, Leotar slavio u Janji

E. Škorić

U subotu su odigrane utakmice četvrtog kola Prvbe lige RS.

U Prijedoru je Rudar stigao do treće pobjede i na vrhu je izjednačen s Leotarom i Novim Gradom, pa sve tri ekipe imaju po 10 bodova.

Prijedorčani su s 3:2 pobijedili Modriču. Prvo je Jakupović na početku meča pogodio, pa Modriča preko Kuljanina i Kojića stiže do preokretea, a onda u samoj završnici dva gola Jaćimovića za potpuni preokret i veliko slavlje domaćih nogometaša.

Jedinstvo iz Brčkog je u Lukavici s 2:1 savladalo Slaviju. Mandić je u 31. minuti zatresao mrežu Brčaka, ali Macanović vraća na 1:1 u 37. minuti, da bi do kraja Jedinstvo novim golom došlo do prve pobjede nakon tri poraza i konačno su se timu Zorana Brkovića kockice posložile, a sreća ovaj put nije okrenula leđa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U Doboju Sloga bolja od Drine iz Zvornika sa 2:0 uz golove iskusnih Komljenovića i Ristića, dok je Leotar s 3:1 u Janji pobijedio Podrinje. Pogotke za goste iz Trebinja postigli su Stajić i Sekulić. Arnautović je bio jedini strijelac za Podrinjce.

Kozara je s 3:1 bila bolja od Tekstilca nakon preokreta, dok je Željezničar BL s 2:1 bio bolji od Sutjeske iz Foče, a Novi Grad je istim rezultatom savladao Zvijezdu 09. Ostaje još da kažemo da je isti taj rezultat, dakle 2:1, bio i na meču Ljubića i Kozarske Dubice u Prnjavoru.

Top Komentari

Martial9
Koga interesuju ova srbadija
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi