Velika pobjeda Kozare, Slogu samo čudo ostavlja u Prvoj ligi
Foto: FK Kozara

Liga za opstanak RS, 7. kolo

Velika pobjeda Kozare, Slogu samo čudo ostavlja u Prvoj ligi

Danas je u Doboju odigran susret 7. kola Prve lige RS - Liga za opstanak, a domaća Sloga je upisala poraz rezultatom 3:1 od ekipe Kozare.

Ovim porazom je posljednjeplasirana Sloga svela svoje šanse za opstanak na minimum, dok je Kozara na dobrom putu da izbori opstanak pošto sada ima pet bodova više od predzadnjeg Napretka.

Povela je Kozara u 26. minuti preko Stjepanovića, da bi domaći tri minute kasnije poravnali sa bijele tačke. Strijelac gola za 1:1 je bio Blagojević.

Ipak, Kozara stiže do trijumfa u nastavku susreta. Prvo je pred odlazak na odmor Radoja iskoristio najstrožiju kaznu za novo vodstvo gostiju, da bi u 54. minuti Kremenović postavio konačnih 3:1.

Napredak je danas na svom terenu stigao do jednog boda (1:1) protiv Sutjeske, ali je i dalje u teškoj situaciji što se opstanka tiče.

Gosti su poveli preko Ivanovića u 31. minuti, a rezultat 0:1 je na semaforu stajao sve do samog finiša. Igrala se treća minuta sudijske nadoknade kada je Dragiša Milošević pogodio za konačnih 1:1.

Sloboda i Željezničar su u Mrkonjić Gradu odigrali odličan susret, koji je na kraju završen rezultatom 2:2.

Poveli su gosti preko Igora Kuzmanovića u 10. minuti, da bi Baštić u 37. pogodio za vodstvo Željezničar Sport Teama od 2:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ipak, u drugom dijelu Sloba stiže do poravnanja.

Prvo je Savanović u 49. minuti smanjio na 2:1, da bi Miloš Perović pet minuta prije kraja postavio konačnih 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi