Velika pobjeda Radnika u Banjoj Luci: Bh. predstavnik očitao lekciju Slovacima!

Radnik - Spartak Trnava 2:0

Velika pobjeda Radnika u Banjoj Luci: Bh. predstavnik očitao lekciju Slovacima!

A. Čaušević

U prvom susretu dvomeča prvog pretkola Evropske lige Radnik je u Banjoj Luci s 2:0 pobijedio Spartaka iz Trnave.

Bh. predstavnik je odigrao zaista odličan meč, disciplinovano u odbrani te veoma konkretno u fazi napada, što je rezultiralo potpuno zasluženom i sigurnom pobjedom. Briljirali su Nedim Mekić i Velibor Đurić koji su bili i strijelci.

Bijeljinci su do vodstva mogli doći već na startu utakmice. Igrala se 5. minuta kada je Đurić proigrao Zukića koji veoma dobro šutira, ali je Rusov bio na mjestu te je loptu izbio u korner.

Nakon toga gosti su preuzeli incijativu, tačnije imali su veći posjed lopte iz kojeg nisu stvorili previše prilika. Vrijedan spomena je šut Halilovića iz 15. minute kada je Kozić odbranio udarac bivšeg igrača Sarajeva.

U 34. minuti Radnik dolazi do vodstva. Eurogol postigao je Mekić koji je majstorskim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao gostujućeg golmana. Vještu asistenciju upisao je Radović.

Nastavak je počeo na najbolji mogući način za bh. predstavnika koji u 48. minuti stiže do drugog gola. Đurić se sjajno snašao u protivničkom šesnaestercu te zabio za 2:0.

U posljednjih pola sata težište igre je prebačeno na polovinu ekipe iz Bijeljine, međutim bez obzira posjed lopte gosti uopšte nisu prijetili Koziću izuzev nekoliko dalekometnih pokušaja.

Zadovoljni rezultatom izabranici Mladena Žižovića su se ograničili na kontra napade, a odličnu šansu da dođu do trećeg gola imali su u 75. minuti kada je Đurić izašao sam pred Rusova, ali je gostujući golman bio uspješniji.

U posljednjih 15-ak minuta skoro pa ista slika kao u većem dijelu drugog poluvremena: uzaludni pokušaji gostiju i odlična igra u odbrani domaćina. Ostalo je 2:0.

Ovo je bila historijska pobjeda za Radnik u evropskim mečevima s kojom su Bijeljinci sebi značajno povećali šanse za prolazak u drugo pretkolo Evropske lige.

Revanš u Trnavi igra se za sedam dana.

Radnik - Spartak Trnava 2:0 (Mekić 34', Đurić 48')

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Radnik Bijeljina : Kozić, Sušić, Simonović, Šubert, Radović, Mekić, Popara, Peco, Đurić, Maksimović, Zukić.

Spartak Trnava: Rusov, Turna, Mitrea, Dangubić, Tešija, Jakubek, Menich, Mihalek, Halilović, Tavares, Lovat.

Promo

Top Komentari

FG70
Bravoooooo Radnik!!!! Zasluzeno!!!!
17 0
BN78
Da je igrao FK Skretničar ovo bi bilo po starom dobrom običaju 5:0,ovako Radnik mora da popravlja koeficijent ove kukuruz lige.
3 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi