Velika pobjeda Šehićevog Qarabaga

Salzburg pretrpio poraz u Azerbejdžanu

Velika pobjeda Šehićevog Qarabaga

A. Beganović

U prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka Qarabag našeg Ibrahima Šehića je na rasprodanom nacionalnom azerbejdžanskom stadionu s 2:1 savladao favorizirani Salzburg.

Do velike pobjede došli su fudbaleri Qarabaga, koje je veliki broj stručnjaka otpisao nakon žrijebanja parova 3. pretkola. 

Azerbejdžanska ekipa je sjajno otvorila susret i u 2. minuti nakon greške odbrambenog reda Salzburga, Diaz pogađa za veliko slavlje na tribinama.

Nakon toga Salzburg preuzima inicijativu, no Šehić je nesavladiv. I kada su gosti domninirali ostaju sa igračem manje jer u 34. minuti Schwegler dobija crveni karton. No, samo osam minuta kasnije Telli zbog igranja rukom dobija drugi žuti, pa tako Salzburg vraća iz mrtvih.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do 77. minute rezultat se nije mijenjao, a onda Leitgeb koristi grešku domaće odbrane i vara danas odličnog Šehića. I kada se očekivao kraj, odnosno u 87. minuti Reynaldo nakon kontre postiže pogodak za veliku pobjedu Qarabaga.

Dodajmo i da su prvi susret 3. pretkola odigrali Aktoebe i Steaua, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (2:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.