Velika pobjeda Slobode u Bijeljini
Tuzlanski tim je još jednom pokazao zaista čvrstu igru u defanizvi. Izabranici Zlatana Nalića teško primaju golove ove sezone i to su pokazali i danas

Slaba utakmica, ali slavlje Tuzlaka

Velika pobjeda Slobode u Bijeljini

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda je u 18. kolu Premijer lige BiH savladala Radnik u Bijeljini rezultatom 0:1.

Dobro otvaranje utakmice imala je Sloboda. Bili su bolji tim u uvodnim minutama, a u petoj minuti su imali dobru šansu preko Barabana, ali njegov udarac sa šest metara glavom završava u rukama golmana Lučića.

Igralo se žestoko sa obje strane u ostatku prvog poluvremena, ali utakmica je bila poprilično slaba. Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti samo pokušaj Radnika preko Hadžića, te šut Smajića za goste sa 25 metara, ali promjene rezultata nije bilo.

Na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0 i sa veoma slabom igrom sa obje strane.

Sloboda je u nastavku krenula nešto ofanzivije, ali ni Tuzlaci nisu uspjeli da stvore pravu šansu. Vrijedi izdvojiti šut Ćivića za goste kojeg je Lučić odbranio, da bi Radnik tek u 67. minuti imao kakvu-takvu šansu preko Pece, Vukliš brani.

Bolju igru gosti naplaćuju u 74. minuti. Jednu dugu loptu štoper domaćih Isić spušta na nogu rezerviste Tonija Livančića koji pogađa za 0:1.

Domaći su pokušali nešto napraviti pred golom Slobode. Imali su nekoliko pokušaja, no Vukliš je bio na vrhu zadatka i lagano je skidao pokušaje igrača Radnika.

Ostalo je do kraja 0:1 i Sloboda je došla do važna tri boda koja će im itekako značiti u borbi za visok plasman.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Radnik - Sloboda 0:1 (Livančić 74')

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Sušić, Đelmić, Vasić, Peco, Hadžić, Đurić, Isić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Ćivić, Alispahić, Ignjatović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi